vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Raventos i Blanc “De Nit” Brut Rose


Jau vairākārt esmu pieminējis, ka viens no dzirkstošajiem dzērieniem, kas pie mums ir nepamatoti nenovērtēts ir spāņu dzirkstošais dzērins – cava. Lai arī veikalu plauktos tas ir redzams,  Latvijas restorānu dzērienu kartēs to ieraudzīt ir gandrīz neiespējami. Tas viss neraugoties uz samērā plašo cenas un attiecīgi arī kvalitātes spektru. Visticamāk problēma slēpjas šī dzēriena imidžā, kam kaitē samērā plašs piedāvājums lētajā cenas kategorijas galā radot neviennozīmgas asociācijas. Jācer, ka jaunā mainis pieminētā supercava kategorija - ...
Komentāri (0)  |  2017-07-25 22:15         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Apstiprināta jauna super Cava kategorija


Spānijas valdība  asptirpinājusi  jaunu premium Cava (spāņu dzirkstošais vīns) klasifikācijas kategoriju –  Cava de Paraje Calificado ar ko turpmāk apzīmēs tikai pašus labākos dzērienus.



Pēdējos gados Cava ražotāji ārvalstu tirgos saskārušies ar  ļoti spēcīgu konkurenci no Prosecco puses. Vīndaru vidū tas izraisīja diezgan asas debates, par Spānijas ...
Komentāri (0)  |  2017-07-21 22:54         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Weninger biodinamiskie vīni


Ja man jautā, par aktuālo vīnu modē, tad es droši varu atbildēt – tie ir biodinamiskie vīni.
Saule, zeme, kosmosa un dabas spēks. Tā īsumā varētu raksturot šo visai oriģinālo saimniekošanas veidu, kuram pievēršas aizvien lielāks vīndaru skaits. Ja bioloģiskās vīna darīšanas filozofija – nekādas ķīmijas, tikai dabīgas lietas, tad biodinamisko vīnkopību ir jāuzskata par nākamo soli. Šajā gadījumā runa ir nevis par vienkāršu neiejaukšanos dabas procesos, bet gan par apzinātu darbību, lai veicnātu nepieciešamos dabiskos procesus. Šie vīndari uzskata, ka uz visu jāskatās daudz plašāk, nekā sākotnēji liekas, jo augu dzīvi ietekmē milzums daudz dažādu procesu. Arī tādi neredzamie, kā  magnētiskais lauks, kosmiskais starojums, zemes spēks, utml.. Visas šīs lietas jāņem vērā lai dabas enerģiju ievirzītu sev vēlamajā gultnē.
...
Komentāri (0)  |  2017-07-20 23:49         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Slavenākais Vīnes vīns - Wiener Gemischter Satz


 Ja sanāk būt Vīnē, noteikti iegriezieties arī kādā no daudzajām pilsētas  pievārtē esošajām vīna darītavām.  Šeit top tāds interesnats vīns, kas saucas Wiener Gemischte Satz. Runa ir par dzērienu, kas top no vairākām vīnogu šķirnēm, kas tiek audzētas, novāktas un arī to sula spiesta kopā. Sākotnēji audzētāji šo paņēmienu izmantoja lai ar dažādas gatavības pakāpes un skābuma ogām nodrošinātu stabilu vīna kvalitāti un kvantitāti. Dažādas vīnogas zied un nogatavojas dažādā laikā, tādējādi tiek mazināts risks, ka nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ kāda no vīna dārziem vispār var nebūt ražas. Piemēram, šogad daudzos Eiropas vīnogulājos nebūs ogas, jo vēlā pavasara dēļ, vīnogu ziedi vienkārši nosala, taču šādi audzējot vismaz daļa ogu būs.
...
Komentāri (0)  |  2017-06-01 20:00         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Eiropas vinziņu sacensības


Piedāvāju noskatīties Eiropas labāko vinziņu uzstāšanos 2017. gada sacensību finālā.
Latvijas pārstāvis un 1. vietas ieguvējs,  Raimonds Tomsons redzams 4.15 minūtē.


...
Komentāri (0)  |  2017-05-12 20:17         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.



Komentāri (0)  |  2017-04-28 20:00         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties


Premium Čīles vīni


Vīna pasaule šobrīd piedzīvo pārmaiņas. Pēdējo 5 gadu laikā vīna pārdošanas apjomi pasaulē, litru ziņā nav mainījušies, bet naudas izteksmē tie ir pieuguši par 8 %. Cilvēki dzer arvien dzer aptuveni tikpat daudz, taču arvien dārgākus vīnus. Šo tendenci ir pamanījuši daudzi vīndari un cenšas piedāvāt arvoien labākus un dārgākus dzērienus. Arī Čīles vīndari nav izņēmums. Šai parādībai ir pavisam ikdienišķs iemesls – nauda. Galvenie Čīles vīnu produkcijas noieta tirgi ASV, Eiropa, Ķīna un Japāna atrodas samērā tālu, kas attiecīgi sadārdzina transporta un loģistikas izmaksas. Tāpēc vīndariem ir jāstrādā pie dārgāku vīnu jeb gudri izsakoties produkcijas ar augstāku pievienoto vērtību ražošanas.
...
Komentāri (2)  |  2017-04-18 23:34         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


AS “Interbaltija AG” kļūst par daļu no „Amber Beverage Group”


SIA “Amber Beverage Group” informē, ka tā  kļuvusi par alkoholisko dzērienu izplatītāja AS “Interbaltija AG” 100% akciju īpašnieku. Līdz ar šo darījumu abi uzņēmumi apvieno savas kompetences alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecībā un turpinās kopīgi strādāt vietējā tirgū. Pēc pievienošanas “Amber Beverage Group”, AS “Interbaltija AG”  turpinās darbu kā neatkarīgs uzņēmums, kuru vadīs tās līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Laimonis Kravalis.
...
Komentāri (0)  |  2017-03-24 21:56         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Izlaiž pirmo zīmola ““Moskovskaya® Vodka” limitēto sēriju


Viens no vēsturiskajiem “Latvijas balzams” ražotajiem degvīniem – Moskovskaya® –  pirmo reizi izlaists īpaša dizaina pudelē ar pasaku tēliem. Zīmola saknes un rašanās ir saistīta ar Krievijas impēriju, tamdēļ limitētas sērijas pudeles dizains radīts, iedvesmojoties no krievu tautas pasaku varoņiem – Lāča un Ērgļa, tā ilustrējot dzēriena izcelsmi. Pudeles košo etiķeti veidojis britu dizainers Īans Makartūrs (Iain Macarthur) un Lietuvas reklāmas aģentūra “Not-Perfect.
...
Komentāri (0)  |  2017-03-11 00:01         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Vecu gadagājumu vīni


 Laiku pa laikam uzduros uz kādu nosacīti vecāka gadgājuma vīna. Tomēr, nekādā gadījumā tas nebūs jebkurš veca ražas gada vīns.  Jau gadsimtiem ilgi, viens no visizplatīkākajiem mītiem par vīnu ir teiciens,  ka  jo vecāks vīns, jo labāks. Tā nebūt nav. Katram vīnam ir sava maksimālā glabāšanas robeža. Šeit daudz kas atkarīgs no vīnogu šķirnes, pareizas glabāšanas un ražošanas procesa tehnoloģiskajām īpatnībām. Ir vīni, kuri tieši jādzer jauni, bet ir arī tādi, kas savu labāko garšas kondīciju sāk sasniegt tikai pēc desmit gadiem.

...
Komentāri (0)  |  2017-03-07 20:01         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.