Komentāri (0) | 2011-05-23 20:32 Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
Komentāri (3) | 2011-05-23 20:30 Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
Komentāri (0) | 2011-05-23 20:25 Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
Kā atpazīt labu vīnu un piemeklēt atbilstošākās uzkodas tā baudīšanai? Pilnie plaukti veikalu alkoholisko dzērienu nodaļās spēj samulsināt ikvienu. Vīna eksperts Džims Robertsons (Jim Robertson) dalās ar praktiskiem padomiem un ieteikumiem vīna izvēlē, tā savienošanu ar gastronomiskiem izstrādājumiem un stāsta par populārākajiem Shiraz un Sauvignon Blanc vīnogu reģioniem - Austrāliju un Jaunzēlandi.
... |
Komentāri (0) | 2011-03-23 19:50 Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
Vispirms katram cilvēkam vajag sev definēt: Ko es vēlos saņemt no vīna glāzes? Vai mani iepriecinās pats glāzes izskats vai tas, kā no šīs glāzes garšo vīns? Tikai zinot šīs prasības, var sākt domāt par naudas summu, ko atļauties tērēt. Katram cilvēkam ir savas prasības, kas viņam liks justies labāk. Viens jutīsies apmierināts, dzerot vīnu no kruzuļiem rotātas glāzes, kas maksā 1 Ls un nesajutīs atšķirību, ja nāksies dzert no izskata ziņā it kā vienkāršas stikla glāzes, kas veikalā maksā 10 Ls. Ar glāzēm ir tāpat kā ar vīnu. Vienam patīk lētākais
... |
Komentāri (0) | 2010-10-19 01:29 Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
Es ļoti skeptiski raugos uz Latvijā ražotu vīnogu vīnu
Ja runa iet tikai par garšu, tad tam ir objektīvi iemesli, kas Latvijā liedz ražot labu vīnu. Daudzu gadsimtu vīnkopības prakse liecina, ka labu vīnu var saražot vienīgi no tā saucamajām mājas vīnogām jeb latīniski Vitis vinifera, kuru ogas mūsu klimatā līdz galam nenogatavojas. Mums vienkārši trūkst saules. Latvijā sastopami pārsvarā šo vīnogu un savvaļas vīnogu ... |
Komentāri (6) | 2010-09-23 21:30 Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
Laiku pa laikam man tiek uzdots jautājums. Ko es domāju par kādu konkrētu ražas gadu? Te nu man jāapbēdina lielos vīna snobus. Es vienkārši nekad speciāli necenšos iedziļināties šajā jautājumā. Man šķiet, ka mūsdienās tam vairs nav tik lielas nozīmes, kā agrāk.
Pirmkārt, ražas gadam ir nozīme gadījumā jā gatavojaties šo vīnu glabāt vēl daudzus gadus. Ja būs bijis labs gads, tad vīns nogatavosies lēnāk un tikai pēc ilgāka laika pilnībā parādīs to uz ko tas ir spējīgs. Ja gads būs bijis ne tik labs, tad vīns nogatavosies straujāk, taču viņš nekad nesasniegs tos garšas augstumus, kā labā gadā. Un tagad uzdodiet paši sev jautājumu. Cik jums ir būtiski tas, ka vīns būs lielisks pēc 10 gadiem vai arī ne perfekts, tomēr jau pēc 5 gadiem? Cik daudzi no jums ir gatavi nopirkt vīnu un pēc tam to vēl daudzus gadus glabāt? Man šķiet, ka tādu būs pavisam maz. Un ja tā, tad kāda vairs nozīme tam kāds bijis gads. Tieši tāpēc 90 % no vīniem uz pasaules tiek izdzerti jauni, tiem nesasniedzot garšas maksimumu. ... |
Komentāri (5) | 2010-07-23 20:30 Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
Lai pagatavotu labu vīnu, ir nepieciešamas labas vīnogas. To kvalitāti ietekmē vairāki faktori, svarīgas ir dienas un nakts temperatūras svārstības. Jo tās lielākas, jo labāk. Saulē ogas uzņem enerģiju, ražo saldu sulu, respektīvi, aug un nogatavojas. Savukārt naktī šis process apstājas. Ja naktis būs karstas, tad ogās esošā sula izgaros un tās zaudēs daļu no sava aromāta. Ja naktis būs aukstas, tad šis process noritēs lēnāk un ogas būs aromātiskākas.
... |
Komentāri (0) | 2010-02-08 21:15 Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
Dzirdēts, ka alkoholā ir daudz kalorijas un no tā lietošanas parādās liekais svars. Ne velti visi runā par alus vēderiņiem, taču patiesība nav tik viennozīmīga.
Dažādos alkoholiskos dzērienos ir krasi atšķirīgs kaloriju daudzums, un ne vienmēr tās veicina aptaukošanos. Ja tas tiks lietots normālos daudzumos, tad, lai arī kāds dzēriens tiktu lietots nekāda vēderiņa nebūs. Drīzāk otrādi. Daudzi sākotnēji it kā nevainīgi produkti ir ar kalorijām bagātāki nekā tas pats parastais alus. ... |
Komentāri (5) | Skatīts: 62016x Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
Bieži vien runājot par vīnu tas tiek salīdzināts ar cilvēka dzīvi. Tas piedzimst, tam ir jaunība, brieduma, vecuma gadi un tas arī nomirst. Vislielāko baudu tas sniedz savos briedumu gados, tāpēc ļoti svarīgi, lai tas tos sasniedz arī sasniedz nevis nomirst jaunībā.
Lielākā daļa vīnu veikalos tiek tirgoti būdami vēl ļoti jauni - agrā bērnībā, tāpēc ļoti svarīgi ir tos pareizi glabāt. Mani vienmēr šausmina dažādos televīzijas raidījumos un atsevišķos žurnālos redzētās virtuves ar plauktiņiem vīna glabāšanai. Pārfrāzējot mūsu kulinārijas autoritāti Mārtiņu Rītiņu man gribas kliegt: „Kas var būt sliktāks par šo! " Virtuve, lai cik skaista tā arī būtu ir vissliktākā vieta vīna glabāšanai. Ne mazums cilvēku zina, ka vīnu vislabāk glabāt ir vēsā pagrabā.
... |
Komentāri (0) | 2009-11-24 21:11 | Skatīts: 9611x Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
|
|