vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Glāžu ietekme uz stipriem dzērieniem


Nesen Rīgā viesojās glāžu firmas Riedel pārstāvis. Šoreiz manu uzmanību piesaistīja iespēja novērtēt stipriem alkoholiskiem dzērieniem veidotās glāzes.

Dzērieni: tequila Patron 100% agave, konjaks Delamain XO, viskijs Bruichladich Rocks Islay single malt.

Te manas izjūtas:

 

 Tekilas glāze

...
Komentāri (0)  |  2011-05-17 23:48         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Par Nameju


Pirms kāda laika pagaršoju degvīnu Namejs. Jāsaka, ka kvalitāte ir ļoti labi. Aromātā gan nedaudz jūt spirtu, tomēr garša ir pārsteidzoši mīksta un maiga.

...
Komentāri (0)  |  2011-05-06 00:56         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Populārākās vīnogu šķirnes Vācijā


(% no kopējās iestādīto vīnogulāju platībām 2008. gadā)







...
Komentāri (0)  |  2011-05-03 21:36         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Labi nogatavojies itāļu vīns


Tā nu ir sanācis, ka pēdējā laikā man ir patrāpījušies tieši  itāļu vīni. Daudzu veikalu plauktos tie aizņem samērā lielu vietu. Izskatās, ka latviešu publikai tie patīk. Arī es neesmu izņēmums. Cēsu ielas biroju centrā nejauši uzdūros kādam nelielam vīna veikalam, kura īpašnieki arī importē Itālijas vīnus.

...
Komentāri (2)  |  2011-04-30 00:02         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Par pasaules labāko restorānu atzīta dāņu Noma


Aprīlī Londonā notikušajā ceremonijā britu žurnāls Restaurant svinīgā ceremonijā paziņoja labākos pasaules restorānus. 2011. gadā titulu -S.Pelegrino World's Best Restaurants ieguva Noma  no Dānijas. Šis ir jau otrais gads pēc kārtas, kad minētais restorāns šefpavāra Rene Redzepi vadībā iegūst šo balvu, ko zināmā mērā var saukt par restorānu Oskaru. Otrajā un trešajā vietā šogad ierindojas Spānijas restorāni - El Center De Can Roca

...
Komentāri (0)  |  2011-04-22 00:19         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Perrier-Jouët Parīzē svin savu divsimtgadi, prezentējot pirmo Living Legacy šampanieti pasaulē


Leģendārais šampanietis Perrier-Jouët nosvinējis savu divsimt gadu jubileju, atrādot pasaulē pirmo Living Legacy šampanieti Bi-Centenaire, kas speciāli veidots šīm svinībām, nododot to nākamajai paaudzei.


Leģendārā šampanieša darītava Perrier-Jouët, kas plašāk pazīstama, pateicoties tās

...
Komentāri (2)  |  2011-04-20 23:28         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Aizmirstas garšas vīns


Esmu ziņkārīgs cilvēks, kam vienmēr gribas nogaršot kaut ko jaunu, atrast kaut ko tādu, kas nekad nav garšots vai arī aizmirsies, kā garšo. Manā skatījumā vieta, kurā joprojām iespējami atklājumi ir Itālija. Itālijas ziemeļos Lombardijā, uz dienvidiem no Milānas Po upes otrajā krastā atrodas kāds ļoti interesants reģions, kurā tiek saražota vairāk nekā puse no visiem Lombardijas vīniem. Runa ir par tādu, iespējams maz dzirdētu vietu, kā

...
Komentāri (1)  |  2011-04-15 23:55         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Vīnu izstāde Tallinā un Igaunijas vīnziņu čempionāts


Šā gada 29.un 30.aprīlī Tallinā viesnīcā Meriton Grand Conference and Spa Hotel norisināsies konkurss Igaunijas vīnziņu čempionāts - "Best Sommelier of Estonia Competition (Trophee Mumm)", kurā kā žūrijas pārstāvis piedalīsies arī Latvijas vīnziņu asociācijas prezidents Raimonds Tomsons.

...
Komentāri (0)  |  2011-04-12 23:09         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Papildus informācija par viltoto Jacob's Creek vīnu


No Pernod Ricard saņemta papildus informācija saistībā saistībā ar viltoto Jacob's Creek vīnu.
Tā ir sekojoša:

Trīs
galvenie rādītāji, kas ļauj identificēt viltotas pudeles:
1) Uz apakšējās aizmugurējās etiķetes zem teksta " SOUTH EASTERN AUSTRALIA", esošajā frāzē " WINE OF AUSTRALIA" iztrūkst "A" burts vārdā Austrālija, tātad „WINE OF

...
Komentāri (0)  |  2011-04-07 17:46         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Žurnāla "Dienas Ēdieni" eksperti vērtē Gruzijas vīnus (VIDEO)


...
Komentāri (1)  |  2011-04-04 22:00         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.