vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Policija: Arī pašpatēriņa vajadzībām vajag kandžas tecināšanas licenci




Policija izdomājusi, kā cīnīties ar alkohola akcīzes nodokļa neieksēšanu. Traktējot pirms gada pieņemtos grozījumus Alkoola aprites likumā, tā uzskata, ka arī pašpatēriņa vajadzībām vajag kandžas tecināšanas licenci.

Portāls ...
Komentāri (0)  |  2011-03-16 05:16         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Cono Sur Brut intriga


Nesen iznāca pagaršot Čīles vīna ražotāja Cono Sur salīdzinoši jauno produktu Latvijas tirgū, dzirkstošo vīnu - Cono Sur Brut.

Spriežot pēc diezgan atturīgā etiķetes noformējuma, es neko prātīgu negaidīju. Likās šis būs vienkāršs, kvalitatīvs masveida produkts, tomēr dzīvē tas izrādījās pavisam savādāks.

...
Komentāri (5)  |  2011-03-11 01:49         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Šampanietis Karaliskajās kāzās


Presē parādījusies pirmie attēli un videomateriāls, kas atspoguļo oficiālo Apvienotās Karalistes jaunākā prinča Viljama saderināšanos ar Keitu Midltoni.



Izskatās, ka kāzās tiks dzerts ...
Komentāri (0)  |  2011-03-10 20:57         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Iznākusi klausāmgrāmata „Ievads stipro alkoholisko dzērienu kultūras vēsturē”


Izdevniecībā „Apostrofs" iznākusi klausāmgrāmata - pazīstamā vīnziņa Jāņa Kaļķa „Ievads stipro alkoholisko dzērienu kultūras vēsturē". Jāņa Kaļķa speciāli šim audio izdevumam sacerēto darbu ielasījis aktieris Arnis Līcītis. Ieraksts ir saglabāts CD formātā un ir septiņdesmit minūšu ilgs.

Jaunajā izdevumā pastāstīts par destilācijas procesa pirmsākumiem Senajā Ēģiptē, Ķīnā, Arābu valstīs un Eiropā. Kas ir bijuši pirmie atklājēji?  Tāpat šeit var uzzināt, arī to kā radušies stiprie alkoholiskie dzērieni, ko patērē šodien - armanjaks, džins, viskijs, konjaks, vodka un citi.

...
Komentāri (0)  |  2011-03-03 23:25         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Mazo konjaku namu valdzinājums – Pierre Fernand


Joprojām saglabājas vēss laiks un varbūt tāpēc es atcerējos par kādu lielisku, siltu dzērienu - konjaku

Lai arī to ražo aptuveni 200 uzņēmumu, taču 90% no visa saražotā apjoma pieder četrām kompānijām - Hennessy, Courvoisier, Martell, un Rémy Martin. Nenoniecinot šo uzņēmumu dzērienus, man pašam tie brīžiem liekas neinteresanti un neadekvāti dārgi. Tieši tāpēc es lielāku uzmanību pievēršu maziem konjaka ražotājiem tādiem kas par labu cenu spēj piedāvāt kaut ko īpašu.

...
Komentāri (3)  |  2011-03-02 22:30         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Populārākie alkoholiskie dzērieni Latvijā


2010.gadā populārākais Latvijā realizētais alkoholiskais dzēriens bija kokteilis "Džons", liecina Valsts ieņēmumu dienesta  Akcīzes preču pārvaldes apkopotā informācija.

...
Komentāri (0)  |  2011-02-16 18:07         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pieaug alus patēŗiņš


Pērn kopumā Latvijā patēriņam realizēti 156,08 miljoni litru alus, kas ir par 3% vairāk nekā 2009.gadā un par 6% vairāk nekā 2008.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta ( VID) Akcīzes preču pārvaldes apkopotā informācija.

...
Komentāri (0)  |  2011-02-16 18:02         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Premium klases vīns no Dienvidāfrikas


Kopš maija beigām Rīgā ir sastopamama vieta, kas saucas Vīna telpa TINTO. Man šķiet, ka šis nosukums ļoti precīzi raksturo vietas koncepciju - vienā telpā gan bārs, gan veikals. Šeit es uzdūros kādam fanatstiskam Dienvidāfrikas vīnu ražotājam -

...
Komentāri (0)  |  2011-02-07 02:09         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Maxima turpina pārsteigt ar lētu šampanieti


Mana mīļā Jūrmalas  X Maxima turpina pārsteigt ar augstas klases dzērieniem par ievērojami lētāku cenu. Šoreiz tur ieraudzīju šampanieti G.H.Mumm Cordon Rouge, kas maksāja 9,99 Ls.  Šis ir jauns, svaigā un vieglā šampanieša stila pārstāvis, kas nav ilgstoši izturēts. Neraugoties uz to normāla tā cenai veikalā jābūt  vismaz 20 Ls.

...
Komentāri (2)  |  2011-01-19 17:11         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pēdējās vīnogu ražas vīns


Ar ziemas iestāšanos daudzu vīndaru darbs vēl nebeidzas. Tiklīdz gaisa temperatūra noslīd zem -7 grādiem, laiks ievākt pēdējo gada vīnogu ražu. Pasaulē par vienu no visizcilākajiem saldajiem deserta vīniem tiek uzskatīts tieši Icewine (ledus vīns).

 

Ogas, kuras izmanto tā ražošanā novāc tikai tad, ja gaisa temperatūra ir noslīd zem -7 grādiem. Vīnogas novāc agrā rīta stundā (parasti no pulksten 3 līdz 6 rītā) un, kamēr sulā esošais "liekais" ūdens daudzums ir sasalis, bet pašās ogās paliek ārkārtīgi koncentrēta sula.

...
Komentāri (3)  |  2011-01-12 21:29         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.