vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Noskaidroti 2016.gada Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā


Ceturto gadu pēc kārtas atzīti ārvalstu eksperti noteikuši 2016.gadā labākos Latvijas restorānus un kāroto „Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016” titulu aizvadītajā gadā ieguvis restorāns „Vincents”, godpilno otro vietu ieņēmis restorāns “Bibliotēka No1”, bet trešajā vietā ierindojies “Restorāns 3”, kas ir viens no pieciem trīsdesmit labāko restorānu saraksta jaunpienācējiem. Par aizgājušā gada labākajiem jaunajiem restorāniem atzīti – “Ferma”, “Entresol”, “COD”.
...
Komentāri (0)  |  2017-02-24 00:18         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Ar ko savaldiznāt sieviešu sirdis



Strauji tuvojas dienas, kad vīrieši vēlas lutināt  savas dāmas un ar vīna palīdzību  radīt  romantiskas nosakaņas. Diezgan grūts uzdevums, tāpēc nāku palīgā un piedāvāju izvēlēties vīnu no manuprāt šim pasākumam vispiemērotāās vīnogu šķirnes - gewurztraminer.

No vienas puses veikalu plauktos šo vārdu uz pudeļu etiķetēm  atrast nebūs grūti, no otras puses arī ne ļoti viegli. PIrmkārt, šī nav pati populārākā vīnogu šķirne, otrkāt nosaukumu ir grūti izruntāt. Savukārt, tā kā

...
Komentāri (0)  |  2017-02-13 17:42         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Tagad arī Latvijā parādījies vispopulārākais alkoholiskais dzēriens pasaulē


Pasaules globalizācijas elpa ir sasniegusi arī Latviju. Tagad arī pie mums ir iespējams nopirkt pasaulē populārāko alkholisko dzērienu zīmolu Jinro.

2015. gadā visā pasaulē tika pārdoti 664 200 000 litri šī dzēriena. Tas ir 2.8  reizes vairāk nekā pasaulē populārākais degvīns Smirnoff

...
Komentāri (7)  |  2017-02-01 01:01         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Ar vīna patēriņu Latvijā viss kārtībā


Lasot par vīna patēriņa samazināšanos pasaulē un sarunās par dažādām tirgus tendencēm, nolēmu apskatīties, kas tad notiek pie mums. Latvijā viss kārtībā, vismaz pagaidām. Nedaudz izbrīna degvīna apjomu pieaugus. Pēdējos gados, šis segments uzrādīja stabilu kritumu. Vai lejupslīde būs beigusies? To rādīs nākamais gads.

Latvijas alkohola tirgus 10 mēnešos

...
Komentāri (0)  |  2016-12-23 20:12         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Izlaiž limitētas sērijas “Rīgas Melno Balzamu Upeņu”


AS “Latvijas balzams” svētku priekšvakarā Baltijas valstu tirgos laidis klajā limitētas sērijas “Rīgas Melnais Balzams Upeņu” 0.7l pudeles, kas veidotas īpašā svētku dizainā Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņās. Dizainā iekļautie grafiskie elementi atgādina par svētku prieku, savukārt hologrāfiskā folija liek pudelei iemirdzēties īpaši spoži
...
Komentāri (0)  |  2016-12-16 21:59         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Latvijas vīndari var


Vairāki mani draugi ir sūdzējušīes, ka ir ļoti grūti atrast labus Latvijā ražotus vīnus. Viņiem var reizē piekrits un reizē nepiekrist. Par vīnogu vīnu ražošanu vēl ir pāragri runāt. Šeit mēs esam vēl tikai bērna autiņos. Taustāmies, meklējam savu ideālo, tieši Latvijas klimatam piemēroto vīna ražošanai paredzēto vīnogu šķirni. Latvijas vīnkopība šobrīd sper tikai savus pirmos, biklos soļus, tāpēc no tās pagaidām nevajag sagaidīt tos rezultātus ko Rietumeiropas vīndari ir sasnieguši ar savu  1000 gadu lielo pieredzi. Mēs vēl tikai mācāmies.  
No otras puses Latvijā ir pietiekami senas  augļu un ogu vīna gatavošanas tradīcijas. Gandrīz katrs lasītājs var pieminēt kādu stāstu par to kā viņa mamma, vecmamma vai vectēvs ir gatavojis zemeņu, upeņu vai ābolu vīnu. Arī es atceros šādus vīnus, taču laiki ir mainījušies un tiem līdzi ir mainījusies arī mūsu garšas uztvere. Tagad mēs gribam dzērienus, kas pēc sava stila līdzīnātos vīnam. Būtu harmonisks, sabalansēts ar patīkamu un pietiekami ilgu pēcgaršu.
...
Komentāri (0)  |  2016-12-10 01:07         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


“Rīgas Melnā Balzama” kausu šogad iegūst bārmenis no Ukrainas.




Rīgas Melnā Balzama kausu un 3000 eiro prēmiju starptautiskajā bārmeņu konkursā “Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016” šogad ieguva bārmenis no Ukrainas – Stanislavs Muhins (Stanislav Mukhin) ar kokteili “Formula 17/52”, kas savā nosaukumā zīmīgi atspoguļo “Rīgas Melnā Balzama” receptūras dzimšanas gadu.
Pārējās piecas vietas godpilnajā fināistu “sešiniekā” ieguva :
...
Komentāri (0)  |  2016-11-26 00:05         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Chianti ar rozīnēm


Kurš gan tagad vairs zina, ka kādreiz Toskānā jaunam vīnam bieži vien pievienoja žāvētas vīnogas jeb rozīnes. Tas tika darīts nevis lai piešķirtu dzērienam bāgātīgāku garšas buķeti, bet gan pavisam citu, tīri pragmatisku iemeslu dēļ. Tika ietaupīts laiks! 19 gadsimtā, kad tika ieviesta šī metode, vīns bija ikdienas maltītes sastāvdaļa. 2-3 pudeles dienā nebija nekādas izņēmums, drīzāk ikdiena.

...
Komentāri (1)  |  2016-11-11 01:58         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Par Baltijas labāko vīnzini atzīts Martynas Pravilonis no Lietuvas



Foto: Māris Lazdāns

Piektdien, 4.novembrī Rīgā tika noteikts Baltijas labākā vīnziņa tituls Vana Tallinn Grand Prix konkursa laikā, kurā par uzvarētāju kļuva Lietuvas pārstāvis Martynas Pravilonis. Aizraujošā finālā uzvarētājs aiz sevis atstāja otru Lietuvas pārstāvi Narimantas Miežys, savukārt Latvijas pārstāvei Agnesi Meiersonei izdevās izcīnīt trešo vietu. Par Baltijas labāko jauno vīnzini tika atzīta Marika Tikas no Igaunijas. Vana Tallinn Grand Prix ir prestižākais starptautiskais vīnziņu konkurss Baltijas valstīs un šogad norisinājās jau vienpadsmito reizi.
...
Komentāri (0)  |  2016-11-08 17:58         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Spāņu cava, kas nav cava


 Jau kādu laiku pie mum ir nopērkams kāds izcils spānu dzirktošais vīns.
2012. gadā Spānijas dzirkstošā vīna - cava ražotājs Raventos i Blanc pieņēma lēmumu izstāties no šī dzēriena ražotāju asociācijas un saviem dzērieniem vairs nelietot cava nosaukumu. Viņaprāt, daudziem vīniem kas izmanto šo nosaukumu trūkst kvalitātes un viņš nevēlas lai ar tiem asociētu arī viņa dzērienus.Tā vietā viņš izveidoja

...
Komentāri (0)  |  2016-11-04 22:24         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.