vinzinis.lv

 

Krievijas degvīna vēstures pētnieku Borisu Rodionovu alternatīvais viedoklis par degvīna vēsturi


Pirms dažiem gadiem iznāca aprunāties ar Krievijas degvīna vēstures pētnieku Borisu Rodionovu. Izrādās, ka mūsdienu degvīnam nav nekāda sakara ar to dzērienu, ko dzēra Pētera I vai Katrīnas Lielās laikā. Toreiz par vodku dēvēja pavisam citu dzērienu.
Līdz pat 1895. gadam degvīnu un viskiju ražoja pēc ļoti līdzīgas tehnoloģijas, tikai skoti savu destilātu izturēja koka mucās, bet Krievijā garšu uzlaboja ar dažādām zālītēm. Šādu ar zālītēm uzlabotu produktu tad arī dēvēja par

...
Komentāri (0)  |  2015-01-31 00:13         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


31. janvārī, pasaulē atzīmē degvīna dzimšanas dienu


31. janvāris tiek neoficiāli dēvēts par degvīna dzimšanas dienu, jo šajā datumā 1865. gadā zinātnieks Dmitrijs Mendeļejevs aizstāvēja savu doktora disertāciju „Par spirta un ūdens savienošanu", nosakot ideālo ūdens un spirta proporciju, kas dod pamatu runāt par degvīna definīciju. Šodien degvīns ir visvairāk pārdo-tais alkoholiskais dzēriens pasaulē. Latvijā degvīns veido 21% no kopējā legālā alkohola tirgus (izņemot alu).
Lai arī degvīna tirgus Latvijā, līdzīgi kā lielā daļā Eiropas, jau vairākus gadus uzrāda krituma tendenci un arī pērn šī dzērienu kategorija vietējā tirgū samazinājusies par 4,4% attiecībā pret 2013. gadu, gan Latvijā, gan pasaulē pieaug pieprasījums pēc premiālā un ultrapremiālā segmenta degvīniem.

...
Komentāri (0)  |  2015-01-30 23:56         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Būtiski audzis ‘’Latvijas balzams’’ iepirkto dabīgo izejvielu apjoms


Pieaugot ražošanas apjomam un paplašinoties produkcijas sortimentam, AS “Latvijas balzams’’ 2014.gadā iepircis un ražošanā izmantojis 94 tonnas dažādu dabīgo un augu izcelsmes izejvielu (neskaitot graudu spirtu, vīnmateriālu un cukuru), kas ir gandrīz par 25% vairāk nekā 2013.gadā.

Daļa šo izejvielu, piemēram, mellenes, žāvēti āboli, medus, tiek iepirktas no vietējiem ražotājiem, savukārt eksotiskākas izejvielas, tādas kā genciāna sakne, angelika, zvaigžņu anīss, ingvera sakne, muskatrieksts, tiek piegādātas pat no Kamerūnas, Indonēzijas, Indijas un citām valstīm.

...
Komentāri (0)  |  2015-01-07 01:45         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Ievākta ledus vīna raža


29. decembrī Vācijas vīndari uzsāka vīnogu ražas ievākšanu. Tas nozīmē, ka neraugoties uz glabālo sasilšanu arī šogad tiks sražots slavenais eiswein.

Komentāri (0)  |  2015-01-05 23:11         Ieteikt draugiem       TweetMe    


Labākie dzirkstošie vīni pasaulē




Pasaulē ir dažāda veida dzērienu konkursi. Arī dzirkstošie vīniem ir savs. Novembra beigās, Francijas pilsētā Dižonā notika 12. gadskārtējais, starptautiskais dzirkstošo vīnu konkurss Effervescents du Monde 2014. Tajās tika degustēti vairāk nekā 600 paraugi no 28 pasaules valstīm. Tos vērtēja vairāk nekā 100 ekspertu no  kuriem 50% bija atbraukuši no citām pasaules valstīm.

...
Komentāri (0)  |  2015-01-01 04:27         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Populāras lietas par dzirkstošiem vīniem



Jau daudzus gadu desmitus dzirkstošais vīns ir neiztrūkstošs dzēriens, bez kura neiztikt nevienās svētku reizēs. Bez tā nevar sagaidīt arī Jauno gadu, tāpēc nolēmu apkopot dažas visiem zināmas lietas par šo dzērienu.



Dzirkstošo vīnu visbiežāk gatavo pēc divām metodēm:

I. Klasiskās metodes jeb méthode champenoise. ...
Komentāri (0)  |  2014-12-29 21:40         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Karstvīns un receptes




Katru gadu ap Ziemassvētku laiku man jautā – kādu vīnu izvēlēties karstvīna pagatavošanai?

Mana atbilde ir vienkārša.  Cik cilvēku tik recepšu. Vienam patīk viens, citam cits.
...
Komentāri (0)  |  2014-12-26 01:37         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


‘’SPI Distribution (Latvia)’’ kļūst par oficiālo Dienvidāfrikas vīnu ‘’KWV’’ izplatītāju Latvijā


 Alkoholisko dzērienu izplatītājs ‘’SPI Distribution (Latvia)’’ ir kļuvis par oficiālo lielākā Dienvidāfrikas vīnu nama – ‘’KWV’’ vīnu izplatītāju un partneri Latvijā. Uzņēmums vietējā tirgū pārstāvēs sešas „KWV” vīnu kategorijas - gan tā dēvētos vīnus katrai dienai (‘’Pearly Bay’’) un klasiku (‘’KWV Classic’’), gan arī izmeklētas kolekcijas (‘’KWV Chatedral Cellar’’, ‘’Roodeberg’’, ‘’Laborie’’) restorānu - bāru segmentam un specializētajiem vīna veikaliem.
...
Komentāri (2)  |  2014-11-13 22:25         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Chianti no Rufina


Neapšaubāmi vispazīstamākais Itālijas vīns ir Chianti. Senos laikos, šis vīns bijis pazīstams, pateicoties īpatnējām pudelēm, ar salmiem apvītām pudelēm, taču mūsdienās tas vairs nav obligāti. Šobrīd veikalu plauktos var atrast visa veida Chianti, no lētiem un ļoti vienkāršiem sarkanvīniem, līdz izciliem un cenas ziņā ļoti dārgiem vīniem. Kā šajā daudzveidībā, lai atrod labu?
Daži uzskata, ka vislabākais būs vēsturiskajās pudelēs pildītais, citi uzskata, ka labs būs tikai tas, kura etiķeti rotās nosaukums Chianti Classico, kas nozīmē ka vīns nācis no vēsturiski senākā Chianti ražošanas apgabala. Zināmā mērā tam varētu piekrist, taču ir pietiekami daudz labu vīnu, kas tapuši ārpus šī reģiona.
...
Komentāri (0)  |  2014-10-27 23:48         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Kaspars Reitups izcīna Baltijas labākā someljē titulu


Piektdien, 17.oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, sīvā cīņā par labāko Baltijas valstu someljē tika atzīts Latvijas pārstāvis – restorāna “Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups. Otrajā vietā šajās divu dienu sacensībās ierindojās Igaunijas Someljē asociācijas pasniedzējs Kristjans Markī, bet trešo vietu izcīnīja „Liviko HoReCa” tirdzniecības pārstāvis Karels Veski no Igaunijas.



Konkursā „Vana Tallinn Grand Prix” spēkiem mērojās trīs labākie someljē no katras Baltijas valsts, kā arī trīs īpašie viesi no citām Eiropas valstīm. No 12 pretendentiem konkursa otrajā kārtā, izvērtējot pirmās konkursa dienas rezultātus, iekļuva tikai 4 labākie. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēja starptautiska žūrija. Tās sastāvā darbojās visu Baltijas valstu labākie someljē un iepriekšējo gadu konkursa uzvarētāji.
...
Komentāri (0)  |  2014-10-20 20:09  |  Skatīts: 1069x         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.