vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Maxima turpina pārsteigt ar lētu šampanieti


Mana mīļā Jūrmalas  X Maxima turpina pārsteigt ar augstas klases dzērieniem par ievērojami lētāku cenu. Šoreiz tur ieraudzīju šampanieti G.H.Mumm Cordon Rouge, kas maksāja 9,99 Ls.  Šis ir jauns, svaigā un vieglā šampanieša stila pārstāvis, kas nav ilgstoši izturēts. Neraugoties uz to normāla tā cenai veikalā jābūt  vismaz 20 Ls.

...
Komentāri (2)  |  2011-01-19 17:11         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Pēdējās vīnogu ražas vīns


Ar ziemas iestāšanos daudzu vīndaru darbs vēl nebeidzas. Tiklīdz gaisa temperatūra noslīd zem -7 grādiem, laiks ievākt pēdējo gada vīnogu ražu. Pasaulē par vienu no visizcilākajiem saldajiem deserta vīniem tiek uzskatīts tieši Icewine (ledus vīns).

 

Ogas, kuras izmanto tā ražošanā novāc tikai tad, ja gaisa temperatūra ir noslīd zem -7 grādiem. Vīnogas novāc agrā rīta stundā (parasti no pulksten 3 līdz 6 rītā) un, kamēr sulā esošais "liekais" ūdens daudzums ir sasalis, bet pašās ogās paliek ārkārtīgi koncentrēta sula.

...
Komentāri (3)  |  2011-01-12 21:29         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Lielākie vīnu ražotāji pasaulē


Nesen uzdūros samērā interesantai statistikai, kas atspoguļo situāciju 2008 gadā.

...
Komentāri (0)  |  2010-12-30 01:56         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Dylan decanter vīna veikals




Pēdējā laikā Rīgā tiek atvērti arvien jauni vīna veikali. Diemžēl, daudzi no viņiem var lepoties vienīgi ar samērā ierobežotu un  neko neizsakošu  sortimentu no mazpazīstamiem ražotājiem. Tomēr katrai lietai ir izņēmumi.  Decembra sākumā Kaļķu un Vaļņu ielas krustojumā tika atvērts veikals Dylan Decanter.  Kā jau pats nosaukums vēsta, tas pieder alkoholisko dzērienu importētājam  

...
Komentāri (0)  |  2010-12-28 01:07         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Britu karaļnama iecienītais bordo


Es samērā reti rakstu par Bordo vīniem. Es pret tiem izturos ar lielu skepsi. Brīžiem rodas iespaids, ka šī reģiona un daļēji arī visas Francijas vīna industrija turas vienīgi uz mārketinga pamatiem. Laikam mūsdienās noteicošais  ir mārketings un laba  reklāma nevis kvalitāte. It kā jau es to saprotu, tomēr man negribas pārmaksāt tikai par Bordo vārdu uz pudeles.
Tomēr laiku pa laikam pienāk brīži, kad es saucu: „Nekas labāks par kārtīgu Bordo uz pasaules nav!"  Nesen man atkal  pienāca šis brīdis. Kādā degustācijā es pagaršoju

...
Komentāri (0)  |  2010-12-08 22:03         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


De Martino Čīles terua


Pasaule mainās. Arī vīna pasaule. Čīles vīndariem ir apnicis būt tikai par vietu, no kurienes nāk ne pārāk dārgi vīni ar labu kvalitātes un cenas attiecību. Viņi grib, lai pasaulei Čīle asociētos ar vietu, no kurienes nāk lieliski vīni. Tieši tāpēc pēdējos 10 gados šajā valstī tiek ieguldīts liels darbs, lai atrastu katrai konkrētajai vīnogu šķirnei pašu labāko augšanas vietu. Vieni no šādiem jaunās Čīles me

...
Komentāri (0)  |  2010-12-03 00:13         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Brīnums Jūrmalas Maxima X


Savā Jūrmalas Kauguru Maxima X, starp daudzām lētā alkohola pudelēm plauktā ieraudzīju kaut ko tādu, kam šajā veikalā nevajadzētu nemaz būt!  Runa ir par šampanieti Dom Perignon 1996, kas šajā veikalā tika pārdots par 54 Ls. Šī dzēriena normālā  cena ir vismaz 250 Ls.

...
Komentāri (3)  |  2010-11-23 21:17         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Jaunā Beaujolais gaidās



Katru gadu novembra trešajā ceturtdienā tieši pusnaktī pēc Parīzes laika  pasaule jūk prātā. Sācies jaunais vīna gads. Miljoniem cilvēku steidz iegādāties jauno, šī gada ražas vīnu.

Lai ari jauno vīnu darina visur pasaulē, taču visslavenākais un pasaulē pazīstamākais nāk no Božulē (Beaujolais), kas atrodas pašos Burgundijas dienvidos Francijā. Jau 19. gadsimtā daudzi Božulē reģiona vīndari savu produkciju pārdeva ļoti agri. Šī vīna rūgšana noritēja lielās mucās laikā, kad tās vairākas dienas tika transportētas ar vēršu pajūgiem vai baržām uz Lionu. Mēdz teikt, ka rudeņos Francijā parādās vēl viena -  Božulē vīna upe. Visas lietas, kas skar vīnu, Francijā tiek stingri regulētas, tāpēc arī pēc II pasaules kara, 1951. gada 8. septembrī, tika izdots likums, kas jaunā vīna tirgošanu no vīndaru pagrabiem atļāva sākot ar 15 decembri. Taču vīndari negribēja tik ilgi gaidīt un panāca to, ka šī gada 9. novembrī vīnu, kas ir ražots lai to varētu dzert jaunu drīkst pārdot ātrāk. Šo datumu arī var uzskatīt par oficiālo Beaujolais Noveau dzimšanas dienu.

...
Komentāri (1)  |  2010-11-18 00:16         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Restorāna Bergs šefpavāra pārdomas par Caliterra


Šobrīd manā vīna dzīvē ir periods, kad mani sajūsmina nevis  vienkārši vīns, bet gan interesantas vīna kombinācijas ar ēdienu.  Nesan man bija iespējams nogaršot restorāna Bergs šefpavāra Kaspara Jansona pārdomas par tādu it kā vienkāršu un daudzos lielveikalos nopērkamu Čīles  vīnu kā Caliterra



...
Komentāri (0)  |  2010-11-16 21:01         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Martini Gold


Šī gada Rīgas Modes nedēļas oficiālais atklāšanas dzēriens būs jaunais MARTINI® GOLD, kas pirmo reizi Latvijā tika prezentēts Modes nedēļas atklāšanas pasākumā. MARTINI® GOLD ir jaunākais Martini grupas produkts, kas ticis veidots sadarbībā ar slavenajiem modes pasaules guru DOLCE&GABBANA. Eiropa ar jauno dzērienu MARTINI® GOLD pirmo reizi tika iepazīstināta tikai šī gada jūnijā Milānas modes skates laikā. 

...
Komentāri (0)  |  2010-11-09 20:01         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.