vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Savdabīgā sicīliešu domāšana


Sava Latgale, kurtā cilvēki runā un arī domā nedaudz citādāk laikam ir katrā valstī.

Runājoties ar itāļiem man šad tad nākas dzirdēt dažādus nostāstus par sicīliešiem un viņu dzīves uztveri. Piemēram, mēdz teikt, ka nosakot darījuma tikšanos šajā salā nekad netiek minēts konkrēts laiks. Tā vietā tiek norunāta tikai diena. Bet kad tas notiks, no rīta vai vakarā, vairs nav svarīgi. Bet tas nu tā. Šobrīd vismaz vīna ražošanas ziņā par Sicīliju runā kā par strauji augošu augstas kvalitātes vīnu reģionu.

...
Komentāri (0)  |  2009-12-01 20:42  |  Skatīts: 2528x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Alkohols un likumdošana 2


Šā gada deviņos mēnešos Latvijā brīvam apgrozījumam patēriņam novirzīts par 29% mazāk alkoholisko dzērienu nekā pērn šajā laikā, bet alus realizācijas apjoms kāpis par 3%, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

...
Komentāri (0)  |  2009-11-30 23:00  |  Skatīts: 3437x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Alkohola tirgus un likumdošana


Nesen izlasīju par Krievijas valdības plāniem cīņai ar alkoholismu šajā valstī. Informēti avoti vēsta, ka viens no iespējamiem variantiem paredz ieviest valsts monopolu alkohola tirdzniecībā. Atsevišķi lieli šīs valsts alkohola vairumtirgotāji komentējot šo ziņu norādījuši, ka šo pārmaiņu īstenais mērķis tomēr ir tirgus pārdale par labu atsevišķām pietuvinātām kompānijām un neizslēdz iespēju, ka pēc kāda laika šis valsts alkohola monopoluzņēmums varētu tikt pareizi privatizēts.
...
Komentāri (0)  |  2009-11-30 02:39  |  Skatīts: 5534x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


TOP 5 stiprinātie deserta vīni


Man škiet, ka ziema ir vislabākais laiks, lai pievērstos stiprināto deserta vīnu baudīšanai. Ārā ir auksti, bet iekšā ir silti. Vispopulārākais no stiprajiem vīniem, protams, ir portvīns, bet arī citur māk ražot nebūt nes sliktākus līdzīga stila dzērienus

 

...
Komentāri (0)  |  2009-11-28 01:16  |  Skatīts: 8171x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Labāks vīnzinis Azijas-Okeānijas reģionā


18. novembrī Japānas pilsētas Osaka viesnīcā Rihga Royal Hotel noslēdzās pirmais Āzijas-Okeānijas vīnziņu konkurss, kurā piedalījās 20 pretendentu no 10 šī reģiona valstīm.

...
Komentāri (0)  |  2009-11-28 00:27  |  Skatīts: 2758x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


2008 gada labākais viskijs


Jau kādu laiku pie mums nopērkams kāds fantastisks skotu viskijs Ardbeg 10 Y. Slavenākais viskija kritiķis Džim Murrejs (Jim Murray) kuru pēc ietekmes var salīdzināt ar Parkeru vīna pasaulē šo dzērienu atzinis par 2008. gada labāko viskiju pasaulē. Tas top Islay salā, kas atrodas jūras vidū, starp Skotiju un Īriju. Man šķiet, ka par pasaulē labāko viskiju to vispirms padara šīs salas gaiss. Ne velti salā, kurā dzīvo 3 800 iedzīvotāju ir 8 viskija ražotnes. Visas tās atrodas jūras karstā. Ierodoties šajā salā ikviens tās apmeklētājs uzreiz sajutīs šis vietas viskijiem tipisko jūras, kūdras un dūmu smaržu. Meistaram atliek tikai atrasts labākos instrumentus, kas to visu izceļ un bagātina.

...
Komentāri (0)  |  2009-11-27 22:11  |  Skatīts: 3156x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Desertvīns gatavības visrotnē


Ja sirds kāro pēc saldumiņa, iesaku Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon Chaume 1996, kas veikalā maksā ap 11 Ls. Iespējams, es nekad nenopirktu šo pēc izskata samērā necilo Anjou deserta vīnu, ja pirms tam to pavisam nejauši nebūtu pagaršojis. Pirmais, kas sajutu bija sēņu, žāvētas maizes smarža. Pēc tam parādījās žāvēti ananāsi, aprikozes, bet visam pa virsu sajūtama skāba laimu un greipfruktu smarža. Šīs saldās un skabās smaržas 13 gadu laikā ir sadraudzējušās un veido vienkārši neaprakstāmu garšas kombināciju. Pirms es to nobaudīju man likās, ka darīšana būs ar kārtējo klasisko, saldā bišu medus stila deserta vīnu, bet šis skābums! Tas mani pārsteidza. Kaut ko tādu es nebiju gaidījis. Kopējais iepaids - vīns garšo daudz dārgāk nekā īstenībā tas maksā. Jāpiebilst, ka šis vīns ir jāizdzer, nevis jāglabā. Tas ir sasniedzis savu gatavības vīrsotni un ar katru gadu tas var palikt sliktāks.

...
Komentāri (0)  |  2009-11-27 01:22  |  Skatīts: 5995x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Vīns medījumiem


Latvijā sākusies rudens medību sezona. Un kā nu bez laba vīna ko baudīt kopā ar medījumu. Man nezin kāpēc prātā nāk spēcīgie, biezie Argentīnas sarkanvīni. Laba izvelē varētu būt, piemēram,

...
Komentāri (0)  |  2009-11-27 00:11  |  Skatīts: 3355x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Mans pirmais labais chianti


Ja kāds jums pajautās: „Kāds ir populārākais Itālijas sarkanvīns?" Lielākā daļa visticamāk atbildēs: „Chianti. " Tā arī ir, tomēr cik ražotāju tik arī dažādu chianti

...
Komentāri (0)  |  2009-11-27 00:06  |  Skatīts: 3703x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Austrāliešu variācija par chianti


Es nekad sevi neesmu pieskaitījis pie konservatīvajiem vīna mīlētājiem. Man nav nekādu aizspriedumu ne pret skrūvējamiem korķiem, ne pret sulfītiem. Galvenais, lai vīns būtu interesants. Iespējams, tāpēc man vienmēr gribas nogaršot kaut ko jaunu, atrast kaut ko tādu, kas nelīdzinās nekam citam. Mūsdienu globalizācija un tehnoloģijas sniedz lielisku iespēju radīt dažādas savdabīgas garšas kombinācijas.

...
Komentāri (0)  |  2009-11-25 20:17  |  Skatīts: 2749x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.