Iepriekšējā nedēļā piedalījos kādā vācu TOP vīnu degustācijā. Visi testētie vīni bija perfekti un būtu rekomendējami tiem Dienas lasītājiem, kas ir gatavi attiecīgi maksāt par šādu meistaru darbiem. Šīs degustācijas atklājums bija vācu sarkanvīni. Nevarētu teikt, ka pirms tam tie man būtu bijuši galīgi sveši, tomēr ar šāda līmeņa darbiem es vēl nebiju sastapies. Lai arī cenas ziņā degustētie vīni daudziem var likties pārāk dārgi, taču salīdzinājumā ar līdzīga līmeņa franču vai itāļu supervīniem šīs cenas vēl ir samērā pieticīgas. Interesanti, ka kādā 100 gadus vecā Rīgas restorāna vīna kartē var redzēt, ka vācu vīni maksāja vismaz 2 reizes dārgāk nekā franču. Šoreiz lasītāju uzmanību gribētu pievērst kādam vācu sarkanvīnam, kas vēl oficiāli neietilpst šajā topā un tāpēc ir pieejams par zemāku cenu nekā tad ja tas atrastos TOP sarakstā. ... |