Nevajag uzskatīt, ka vīnziņi domā tikai par dārgiem un prestižiem dzērieniem, bet lētiem vīniem nemaz neskatās virsū. Tā nebūt nav. Man šķiet, ka jebkuram vīnzinim ir interesanti atrast garšas kombināciju un īsto vietu, kurā spētu uzplaukt arī mazāk ievērojami vīni. Viens piemērs. Jau ilgāku laiku Latvijā ir sastopama viena no slavenākajām Spānijas Valensijas reģiona vīna darītavām Bodegas Murviedro. Starp daudziem šī ražotāja vīniem īpaši izceļami ir vīni ar nosaukumu Estrella. Šie ļoti tipiski Valensijas reģiona vīni. Lēti un saldi. Tos te ražo milzīgā daudzumā, tomēr ar tiem neviens īpaši nelepojas. Paši par sevi šādi vīni nav visai interesanti tomēr ir brīži, kad tie atplaukst.
Visu šo vīnu pamatā ir ogas no visslavenākās aromātiskās vīnogu šķirnes Aleksandrijas muskata, ko Spānijā sauc par Moscatel de Alejandría. Parasti vīnogas, no kurām darina vīnu, garšas ziņā ir rūgtas un tuvu neēdamām, taču moscatel ir izņēmums. Tās ir tik saldas, ka bieži vien šīs šķirnes lielās saldās ogas tiek izmantotas rozīņu gatavošanai kā arī kā galda vīnogas.
Atgādinu, un nebeigšu to darīt. Visi šāda veida Valensijas vīni jādzer atdzēsti. Jo aukstāks tas būs, jo tas garšos labāk. Lielākā kļūda, ko varat darīt ir dzert tos siltus !
Estrella de Murviedro Blanco ir 100 % veidots no šīs vīnogu šķirnes. Pirmais, kas sajūtams aromātā, ir medus un pļavu ziedu sajaukums. Garšā līdztekus medus garšai parādās nedaudz skābeni apelsīni, kas vīnam piešķir tik nepieciešamo svaigumu. Tradicionāli šādus vīnus bauda ļoti atdzesētus kopā ar kūkām un cita veida desertiem. Nekautrējieties, glāzē varat iemest arī kādu ledus gabaliņu.

Estrella de Murviedro Rosado pamatā arī ir moscatel, taču lai vīnam piešķirtu rozā krāsu, tam ir pievienots sarkanās garnacha šķirnes vīnogas. Šis ir līdzīga stila vīns, taču gan aromātā, gan garšā jau jūtamas neliela aveņu un zemeņu pieskaņa. Iespējams, ka pateicoties šīm ogām, vīns liekas vieglāks un svaigāks par iepriekšējo, un to var baudīt ne tikai ar desertiem, bet arī ar saldām vasaras ogām. Pievienojiet tam zemens un jutīsiet kā šis vīns pārveršas.
Estrella de Murviedro Tinto, viens no retajiem Latvijā sastopamajiem sarkaniem dabīgiem saldiem vīniem. Tas darināts no tieši Valensijas reģionam raksturīgās sarkanās vīnogu šķirnes - bobal, kurai pievienotas neiztrūkstošās moscatel šķirnes vīnogas. Aromāts atgādina spēcīgu, saldenu apelsīnu un vijolīšu sajaukumu. Garšā kaut kas no sacukurotām avenēm un apelsīniem, kam pievienota citronu miziņa. Ļoti savdabīgs deserta sarkanvīns. Ne velti tie ir tik reti sastopami. Lai izceltu tieši šim vīnam raksturīgo ogu garšu to vajadzētu lietot ar mājās gatavotām un dārza ogām bagātām kūkām.
Taču šim vīnam varētu būt vēl kāds visai interesants pielietojums. Valensijas reģiona kūrortu diskotēkās jaunieši tam pievieno ledu un atšķaida ar kolu. Ideāls, ļoti vienkāršs, atsvaidzinošs un ne pārāk dārgs kokteilis karstā vasaras laikā.
Estrella Frizzante ir vēl viens šāds atsvaidzinošs vasaras dzēriens. Šis nav tik salds kā visi iepriekšējie vīni, taču tam ir kāda cita ļoti interesanta īpašība. Estrella Frizzante ir viegli gāzēts vīns. Tas top, pusgatavam vīnam pievienojot saldo moscatel vīnogu sulu, kas veicina atkārtotu rūgšanu. Tā kā šajā procesā izdalās ogļskābā gāze, tad gala rezultātā sanāk viegls, nedaudz gāzēts un ļoti aromātisks vīns. Aromātā svaigi bumbieri, gatavi āboli un citrusi. Pateicoties burbuļiem šķiet, ka mutē ir uzsprāgusi augļu superbumba. Ja neaizmirsīsiet vīnu atdzesēt, tad visu šo faktoru apvienojums to padarīs par gandrīz ideālu karstas vasaras dienas vīnu, kas atsvaidzina, dzerams kā limonāde un no kura tik ātri nereibst.
Neizmirstiet visus šos vīnus atdzesēt !!!!!!!!!!