Nesen izdevās nobaudīt Pineau des Charentes. Šis ir ārpus Francijas ne pārāk plaši pazīstams, stiprināts deserta vīns, ko līdzīgi kā konjaku vai šampanieti ražo tikai noteiktā Francijas vietā. Ka jau daudzi izcili vīni arī šis ir tapis kļūdas rezultātā. Leģenda vēsta, ka kāds konjaka ražotājs 1589 gadā, par godu jaunā karaļa kronēšanai mucā rūgšanai iepildīja vīnogu sulu un aizmirsa. Vēlāk, pēc vairākiem gadiem izrādījās, ka šajā mucā bija palicis nedaudz konjaks kas sajaucoties ar sulu izveidoja burvīgu, saldu dzērienu. Tā radās Pineau des Charentes. Mūsdienās dzērienu ar šādu nosaukumu var ražot tikai divās Francijas administratīvajos departamentos Charente-Maritme un Charente, kas principā ir tā pati konjaka ražošanas vieta. Kopš pašiem pirmsākumiem ražotāji vienmēr ir centušies turēt augstus tā kvalitātes standartus. Atšķirībā no citiem stiprinātiem dzērieniem, Pineau des Charentes vienmēr tiek ražots svaigi spiestai vīnogu sulai pievienojot konjaka spirtu un pēc tam šo maisījumu vairākus gadus izturot ozolkoka mucās. Kopš 2008. gada 1. jūlija tirdzniecībā nevar nonākt neviena šī dzēriena partija, ja speciāla degustatoru komisija to nav atzinusi par pietiekami labu.

Chateau Montifaud Pineau des Charentes Vieux rouge (veikalā ap 12 Ls) ir šāds augstas kvalitātes iemiesojums, ko ražo jau sestā vīndaru paaudze. Aromātā jūtams, maiga konjaka aromāts, kurā nedaudz jūtama vaniļas smarža. Gaidītie ogu aromāti paliek otrā plānā. Savukārt garšā ogas dominē pilnā spēkā. Saldas zemenes, avenes un nedaudz arī ķirši, kas savijušies vienotā, harmoniskā un labi sabalansētā garšā. Kā nekā dzēriens vismaz 5 gadus pavadījis mucā nogatavojoties.