vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Latvijas augļu un ogu vīni


Laiku pa laikam piedalos dažādās profesionālās degustācijas.  Jūnijā žūrijas sastāvā vērtēju Latvijas augļu un ogu vīnus.
Galvenie secinājumi.
Daudzi dzērieni ir ļoti primitīvi un vienkārši. Joprojām ir pietiekami daudz nevajadzīgu blakus aromātu un garšu, kas varētu būt saistīta ar higēnas prasību skrupulozu ievērošanu, kā arī vēl līdz galam neizprastu dažādu palīgmateriālu pielietošanas tehnoloģiju. Še jautājumi ir risināmi un saistīti ar investīcijām ražotnēs un pieredzes uzkrāšanu.
Latvijas vīndari pietiekami māk uztaisīt pietiekami kvalitatīvu ābolu sidru un deserta vīnus. Jāturpina tikai strādāt.
Ieskatam dod savas piezīmes par Latvijas augļu un ogu vīniem, kuri degustācijā bija paslēpti ar zem kāda no numuriem.

 

36. Aromāts skaists, bet garša nekāda. Likās daudzsološs, bet vīlos.

55. Aromātā kaut kas no ķīmijas, garšā trūkst balansa

7. Ļoti oksidējies, atgādina fino šeriju. Vai tam tā jābūt? Diezin vai .

2. Aromātā nedaudz etiķits, bet citādi ir OK. Idejiski labi iecerēts

38. Kaut kas garšā neiet kopā

33. Garš un aromātā ļoti daudz dzīvnieku notis. (higiēna?) Izskats daudzsološs

20. Labs solis klasika Eiropas vīna stila virzienā.

53. Uzbāzīgs, bez elegances

11. Saldens kompots.

12. Kas tās par putām glāzes malā? Neliels saldumiņš atdzīvina dzērienu.

13. Nesaprotams stils. Kas tika domāts radot šādu vīnu.

25. Nav aromāta un garšas tīrības. Jāatrisina šis defekts

7. Ir OK. Jāpiestrādā pie niansēm

40. Trūkst dzidruma. Duļķains. Garša nesabalansēta. Skābe ar saldumu neiet kopā.

31. Briesmīgs!  Negribas garšot!  Nevajag indēt cilvēkus!

24. Aromātā dzīvnieku izcelsmes notis, kas neiet kopā ar garšu. Kūtsmēsli.  Izskats neiet kopā ar garšu

41. Vērmeles ar pīlādžiem. Diezgan primitīva garša. Glāb eksotiskums

30. Sakarīgi veidots. Tehniski precīzs. Tikai gribētos sarežģītāku garšu. Cena?

48. Medicīnas aromāts. Arī garšā.

32.  Čiekuri. Garšā cukurūdens, nevis salds vīns. Primitīvs veidojums.

21. Skaista rozā krāsa

51.Nedabīga krāsa dara uzmanīgu. Aromātā āboli, garša samākslota. Trūkst svaiguma.

14. Interesanta, sarežģīta garša, bet nesaprotams aromāts. Tumšāka krāsa vairāk piestāvētu.

54. Garšas un aromāta tīrība (-). Visu laiku kaut kāda nedabiska ādas smarža un garša.

47. Aromāts salds, garša sausa. Gribas, lai garša piestāvētu aromātam

18. Aromāts saldāks par garšu. Citādi OK.

50. Normāls, sauss sidrs. Varbūt par daudz gāzes.

44. Jāpiestrādā pie dzidruma.

45. Aromātā dzīvnieki (higiēna?). Uz iepriekšējo fona lec ārā.

26.Aromātā nedaudz acetons. Garša saldena, ar nelieliem dzīvnieku toņiem.

1.Aromātā smaržīgas ziepes. Garšā smaržīgs etiķis.

16. Aromātā ziedi, garšā ķīmija. Kopumā ļoti eksotisks.

23. Trūkst aromātā. Garša vienkārša

17. Aromātā bojāti augļi. Arī garšā tos sit cauri.

28. Spilgta purpura krāsa. Uzrunā. Arī aromāts norāda uz vīnu. Garšā saldenas ogas, Harmonisks. Gan izskats, gan aromāts, gan garša piestāv viens otram.

8. Garšā jauda, bet tas arī viss.

43. Īpatnēja krāsa, Spēcīga garša, ilga un interesanta. Tāds var patikt. Aromāts garlaicīgs.

34. Aromātā saldenas avenes ar ziepēm. Garšā nepamet ziepju sajuta. Citādi būt labs.

22. Labi veidots bet traucē specifiska it kā tehniska piegarša.

5. Aromātā svaigas ogas, bet pavisam nedaudz etiķis. Garša sulīga, spēcīga.

3. Matēta dūmakaina krāsa. Gan aromātā, gan garšā spēcīgas ogas. Tikai pēcgaršā jūt nedaudz puvušas ogas.

27. Svaigu augļu aromāts. Garša par vieglu un vienkāršu šādai smaržai. Aromāta dēļ gaidīju kaut ko vairāk.

42. Duļķains. Lieliskas ogas, nedaudz uzgāzēta dzērveņu sula. Interesants.

6. Aromātā smaržīgas ziepes. Garšā tās nav tik, bet pēcgaršā kaut kas liekas nedabīgs.

39. Izteikti ķirši, spēcīgs un sulīgs. Nedaudz cauri sit alkoholu.

4. Ķiršu ogas, kauliņi aromātā. Garšu nedaudz bojā rūgtenā pēcgarša. Citādi OK.

19. Ļoti ogains. Laba skābe ar saldumu.

9. Noguris.

15. Nav izcils, bet nav arī nekādu būtisku trūkumu.

Komentāri (0)  |  2015-08-29 02:17    
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ