vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Karstvīns un receptes




Katru gadu ap Ziemassvētku laiku man jautā – kādu vīnu izvēlēties karstvīna pagatavošanai?

Mana atbilde ir vienkārša.  Cik cilvēku tik recepšu. Vienam patīk viens, citam cits.
Jāņem ir vienkāršs lēts vīns, garša šā vai tā tiks uzlabota ar garšvielām, tāpēc nevajag kautrēties. Protams, ja kāds jutīsies labāk, ja ka karstvīnu būs taisījis no 1945 gada Mouton Rothschild, kas maksā pārdesmit tūkstošus EUR par pudeli, tad kāpēc viņam liegt šo prieku?
Tas pats sakāms arī par vīnogu šķirnēm un valstīm. Derēs jebkurš vīns. Var taisīt gan no sausa, gan no salda vīna. Kāds kuram patīk. Vēlreiz gribu uzsvērt, ka jebkurā gadījumā dzēriena garša būtiski mainīsies, to uzlabojot ar dažādām sastāvdaļām.
Tradicionāli karstvīnu taisa no sarkanvīna, tomēr nekur nav aizliegts taisīt arī no baltvīna. Varbūt vajag ļauties eksperimentiem un pamēģināt? Ja nu iepatīkas? It sevišķi, ja šo procesu padara par ziemassvētku atrakcijas sastāvdaļu.
Ja nav vēlēšanas pašam ņemties ar karstvīna pagatavošanu, tad var pirkt jau sagatavotu vīnu, kuram, būs jau pievienotas vajadzīgās sastāvdaļas. Tas ir veidots, vadoties pēc lielākās daļas, patērētāju garšas stila. Tomēr arī te ir iespējamas variācijas un ir cilvēki, kas šo, jau gatavo produktu nedaudz uzlabo pēc sava prāta.

Kā redzat variantu ir daudz. Vajag tikai nebaidīties eksperimentēt un tad arī atradīsiet sava īpašā karstvīna recepti.

Komentāri (0)  |  2014-12-26 01:37    
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ