vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Latvijā pērn augusi dzirkstošo vīnu un dzērienu ražošana


Lielākais Baltijas alkoholisko dzērienu ražotājs „Latvijas balzams” pērn saražojis 2 miljonus 636 950 litru dažādu dzirkstošo alkoholisko dzērienu, kas ir līdzvērtīgs daudzums, ar ko piepildīt olimpiskā standarta peldbaseinu, kas ir 50 metrus garš un kura ietilpība ir 2.5 miljoni litru.
Atpazīstamākie vietējie zīmoli - „Rīgas šampanietis” un „Rīgas Dīva” tik saražoti 1,5 miljonu litru apjomā, kas ir par 2% vairāk nekā 2012. gadā.
Pērn izteikti augusi dzirkstošā vīna dzēriena „Rīgas Diva” ražošana, kas apstiprina tendenci par vieglāku alkoholisko dzērienu popularitātes kāpumu.



Lai arī „Rīgas šampanietis oriģinālais” pēc VID 9 mēnešu datiem joprojām ir visvairāk pārdotais dzirkstošais vīns vietējā tirgū, arvien lielāku popularitāti pircēju vidū iegūst „Rīgas Dīva” dzirkstošie alkoholiskie dzērieni, kas vietējā tirgū jau pārstāvēti ar četriem dzērienu veidiem. Pērn „Rīgas Dīva” ražošanas apjomi auguši par 67% salīdzinājumā ar 2012. gadu.
„Tas mums nav pārsteigums, jo dzērienu aktuālākās modes tendences norāda uz pircēju interesi par saldenākiem dzērieniem ar zemāku alkohola saturu. Šīm pircēju prasībām lieliski atbilst „Rīgas Dīva”. Paredzot šīs tendences, mēs jau 2012. gadā aiz-sākām pārdomātu un uz nākotnes tirgus situāciju vērstu ražošanas un tirdzniecības politiku, pārstrukturizējot Rīgas dzirkstošo vīnu un dzērienu līniju un uzsākot zīmola „Rīgas Dīva” ražošanu,” stāsta uzņēmuma Komercdirektors Valters Kaže.
Kopumā 2013.gadā „Rīgas Dīva” un „Rīgas šampanietis” zīmola dzērienu ražošana augusi par 2%, vienlaikus nedaudz (par 11%) samazinoties Rīgas šampanietim, bet strauji (par 67%) augot dzirkstoša vīna „Rīgas Dīva” apjomam.
Uzņēmums jau ir sācis strādāt pie vairākiem jauniem dzirkstošo vīnu projektiem, kas tiek radīti arī eksportam.

Papildu informācija:

Dana Hasana

AS “Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja

Tel.: +371 67011711

Mob.:+371 26355895

E-pasts: dana.hasana@lb.lv

www.lb.lv

Komentāri (0)  |  2014-01-28 01:08    
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ