vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Rīgā norisināsies pirmais vīna, šampanieša un gardēdības festivāls Riga Wine & Champagne




Ar ekskluzīvu trīspadsmit izcilu šampaniešu degustāciju Pītera Liema (Peter Liem) vadībā, šī gada 23. novembrī tiks atklāts Baltijas valstīs pirmais Riga Wine & Champagne festivāls, kas turpināsies 2013.gada 9.martā. Riga Wine & Champagne būs unikāli vīna, šampanieša un gardēdības svētki ar plašu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu. Festivāla formāts jau ieguvis plašu popularitāti Eiropā un pasaulē. Taste of London, Taste of Helsinki, Paulee de New York vai Grand Jour de Champagne Prāgā jau iekarojuši vīna un gardēžu sirdis un ik gadu pulcē simtiem un tūkstošiem gardēdības - tūristu no visas pasaules.

Festivāla idejas autors Aigars Nords: „Mūsu, kā Riga Wine & Champagne organizatoru mērķis, ir izveidot lielāko un augstvērtīgāko fine wine un gourmet festivālu Baltijas valstīs, piesaistot vīna un gardēdības baudītājus, starptautiski atzītus vīna ekspertus un ražotājus. Plānojam, ka Riga Wine & Champagne festivāls kļūs par Baltijas reģiona tradīciju, stimulējot vīna un šampanieša kultūras attīstību, kā arī vēl vairāk nostiprinot Rīgas kā Baltijas gardēdības galvaspilsētas statusu."

Meistarklasēs, degustācijās un vakariņās, kas tiks atklātas jau šā gada 23.novembrī, bet turpināsies nākamā gada 9.martā, varēs iemalkot un nodegustēt simtiem labāko šampaniešu un dzirkstošo vīnu vienuviet, meistarklasēs izglītoties pasaules un vietējo vīnu ekspertu vadībā, bet vakariņās testēt šefpavāru mākslu „saprecināt" ēdienu ar vīnu.

Festivāla atklāšanas un iepazīšanās meistarklase norisināsies jau piektdien, 23.novembrī, BIBLIOTĒKA N°1 Restorānā ar trīspadsmit izcilu šampaniešu degustāciju Pītera Liema (Peter Liem) vadībā. Pīters Liems ir viens no pasaules atzītākajiem šampaniešu pazinējiem, Louis Roederer starptautiskās balvas ieguvējs, www.champagneguide.net un Ņujorkas SherryFest, lielākā ASV šeriju festivāla, dibinātājs. Savai meistarklasei viņš izraudzījies trīspadsmit Rīgā pieejamus izcilus šampaniešus, kurus kopā ar Pītera stāstiem festivāla viesiem būs iespēja degustēt 23.novembra vakarā. Pirmās meistarklases ieejas kartes Ls59 vērtībā iespējams iegādāties www.rigawinechampagne.lv, www.bilesuserviss.lv un Biļešu servisa kasēs.

Festivāla turpinājums būs sestdienā, 9.martā, ar Burbuļu parādi, meistarklasēm un ēdienu un vīnu „pārošanas" vakariņām. Burbuļu parāde būs lielākā šampaniešu un dzirkstošo vīnu degustācija, kādu Rīga jebkad redzējusi, kurā malkošanai, baudīšanai un degustēšanai tiks piedāvāti vairāk kā 100 dažādi Latvijā pārstāvētie franču šampanieši, kā arī cēlākie „brālēni" - Prosecco, Franciacorta, Cava, Cap Classique, Cremant. 9.marta pasākumu ieejas kartes iegādāties varēs no 7.decembra.

Festivāla organizatori

Festivāla organizators ir aģentūra NECom, viena no vadošajām pasākumu marketinga un sponsorēšanas aģentūrām Latvijā, kas ar panākumiem attīstījusi Nordea Rīgas maratonu, kā arī vadījusi kampaņas tādiem uzņēmumiem un organizācijām kā Latvijas Mobilais Telefons, Samsung, SEB Banka, Audi, Rīga 2014, Valsts futbola izlasei, Hanzas Maiznīcai. NECom vadītājs Aigars Nords ieguvis WSET augstāko diplomu vinzinībās, uzņemts Master of Wine institūta studentu rindās, apbraukājis vīna pasaules reģionus, piedalījies vīna konferencēs, meistarklasēs, ražas vākšanās un pat vīna maratonā. Regulāri par vīnu raksta KLUBS, Diena, Dienas ēdieni.

Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Vislielākais paldies BIBLIOTĒKA N°1 Restorānam, Latvijas Vīnziņu asociācijai, īpaši Raimondam Tomsonam, kā arī vīna un šampaniešu importētājiem - Altia, Dunkers, Dylan Decanter, Ervins & Filles, Interbaltija, Liviko, Magers - 1, Prike Latvija, Pernod Ricard, Skorpions & Sky, SPI, Tinto un Vīna Studija!

Sīkāku informāciju iespējams atrast festivāla mājaslapā www.rigawinechampagne.lv.

Komentāri (1)  |  2012-11-23 01:04    
Ingmārs Kūlnieks* - 2012-11-23 05:42
Man šķiet ka šis, principā, ir reklāmraksts, pat ja par to nav saņemta vai gaidīta atlīdzība, jo tas būtiski neatšķirās no Riga Wine & Champagne mājas lapā atrodamas informācijas. Jā, to var uzskatīt kā informācijas pārdrukāšanu citā vietā, bet vajadzētu tomēr atzīmēt to ka raksts ir tapis citviet un ar citu roku.


- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ