Pēdējā laikā Jaunzēlandē modē ir Pinot gris vīnogu vīni. Patērētājs ir noguris no smagnējiem ozolkokā izturētiem chardonay vīnogu vīniem un grib kaut ko citu. Pinot gris piedāvā ir kā šo alternatīvu. Labs ši vīna paraugs ir nedaudz blīvāks nekā tradicionāli baltvīni un pēc savas uzbūves un konsistences ir nedaudz tuvāks sarkanvīnam. Pozitīvi, ka tas ir samērā universāls un to iespējams kombinēt ar dažādiem ēdieniem, tostarp cūkgaļu.
Kādā no degustācijām satiku labākā Rīgas dzērienu veikala Vīna pietura, pārstāvi Jānis Kumsāru, kurš man ieteica pagaršot Jaunzēlandes vīnu Te Mara Pinot Gris (Cena ap 11 Ls.). Pēc viņa teiktā tas ir labākais pinot gris vīnogu vīns Latvijā. Neizturēju un nopirku. Tiešām, laikam Jānim būs bijusi taisnība. Šis ir Vīns, kas rakstāms ar lielo burtu. Aromātā smaržīgi ziedi ar nelieliem pipariņiem. Garša gandrz perfekta, ar lieliski sabalansētiem bumbieriem, āboliem un tropu augļiem. Sevišķi patīkami, ka, neraugoties uz augļaino uzbūvi, vīns nav zaudējis minerālus. Tie piešķir vīnam spēcīgu raksturu un padara to nopietnāku. Kaut ko tādu un tik nopietnu no pinot gris nebiju gaidījis. Vēl viens vīns, kurš jāpagaršo tiem, kas grib kaut ko īpašu.