vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Par vīnu Ķīpsalā.


Nesen notikušajā izstādē Riga Food 2010 sevi aktīvi pieteica Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācija, kas apmeklētājiem piedāvāja vairākus interesantus seminārus.


Vienā no tiem, kuru vadīja RIDEL glāžu speciālists Latvijā Kristaps Rumbiņš jebkurš apmeklētājs varēja pārliecināties, kā glāzes forma un tilpums var ietekmēt vīna aromātu un garšu. Tā kā  demonstrācijā tika izmantoti dažāda stila vīni, un dažādas formas un tilpuma glāzes, tad nākotnē daudziem pērkot vīnus un baudot tos no pareizās glāzes, radīsies pilnīgāks priekšstats par stilu, aromātu un garšu.

Ar sava amata noslēpumiem klātesošos iepazīstināja restorāna Vincents vīnzinis (sommelier) Raimonds Tomsons. Viņš stāstīja par dekantēšanas lomu un kā tas var ietekmēt pašu vīnu, tādējādi patērētājam palīdzot rast izpratni par pašu procesu. Protams, neiztika arī bez praktiskiem paraugdemonstrējumiem, gan sarkanvīna dekantēšanā, gan arī dzirkstošā vīna atvēršanā un pasniegšanā.
Komentāri (0)  |  2010-09-15 20:25    
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ