vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Tommasi brut


Viens no svarīgākajiem faktoriem vīna izvēlē man šķiet ražotāja vārds un reputācija. Labs vīndaris vienmēr domās par to lai līdz pircējam vienmēr nonāktu kvalitatīvs produktus. Arī tādā gadījumā, ja prece būs domāta plašām pircēju lokam, nevis tikai izmeklētai publikai. Pēdējos vīna svētkos Konventa sētā man izdevās pagaršot kādu vīnu, kas, manuprāt, apliecina šo uzskatus. Runa ir par tāda slavena Itālijas ražotāja kā Tommasi dzirkstošo vīnu, kas gatavots no klasiskajām šampanieša vīnogu šķirnēm pinot noir un chardonnay.

 Vīns ir labi sabalansēts, burbuļi skaisti un vienmērīgi. Patīkami, klasiski citrusaugi, āboli. Lai arī tas nav ļoti sarežģīts, tomēr uz mani atstāja ļoti labu iespaidu. Tāpēc es nolēmu nedaudz vairāk painteresēties par šo vīnu. Izrādījās, ka tas tapis nevis pēc klasiskās šampanieša metodes, bet gan līdzīgi kā mūsu Rīgas šampanietis pēc daudz lētākās rezervuāru metodes. Atšķirība starp šiem abiem dzērieniem ir milzīga. Tommasi garšu no šampanieša šķīra tikai pavisam neliels solis, ka es pat sākumā tam nenoticēju. Ilgus gadus es uzskatīju, ka ar šādu tehnoloģiju neko sakarīgu panākt nevar. Es kļūdījos.
Pēc izplatītāju teiktā tuvākajā laikā tam jāparādās arī veikalu plauktos,kur tas varētu maksāt aptuveni 5-6 Ls.

Komentāri (0)  |  2010-07-26 19:49    
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ