Sākusies biļešu tirdzniecība uz Baltijas valstīs lielākā un gardēžu aprindās gaidītā festivāla Riga Wine & Champagne pasākumiem 2016. gada 23.-27. novembrī. Festivāls vīnmīļus priecēs ar konkursa "Gada vīns 2016" Top 100 vīnu jeb labāko Latvijā importēto vīnu degustāciju "Nordea Čempionu parādē" un lieliskām vakariņām un meistarklasēm visas nedēļas garumā.
"Nordea Čempionu parāde" 26.novembrī"Nordea Čempionu parāde" ir festivāla Riga Wine & Champagne rudens sesijas pamanāmākais un apmeklētākais notikums. Šogad "Nordea Čempionu parāde" notiks jau trešo reizi un tajā būs iespējams vienuviet nobaudīt konkursa "Latvijas Gada vīns 2016" uzvarētājus. Konkursa "Gada vīns" mērķis ir demonstrēt Latvijā pieejamo pasaules vīnu daudzveidību, atvieglot vīnmīļu dzīvi, viešot skaidrību plašajā vīnu klāstā. Konkursā šogad tika iesniegti 506 Latvijā pieejami pasaules vīni, no kuriem pēc žūrijas vērtējuma 100 labākos būs iespējams vienuviet nobaudīt "Nordea Čempionu parādē" 26.novembrī. Labāko vīnu degustācija notiks festivālam jau ierastajā t.s. walk-around degustāciju formātā, kas ikvienam apmeklētājam dod iespēju, sevis brīvi izvēlētā secībā, nodegustēt pilnīgi visus "parādes" dalībniekus, vienlaikus uzdodot jautājumus un uzklausot Latvijas labāko vīnziņu un žūrijas locekļu padomus. Iecienīts "Nordea Čempionu parādes" apmeklētāju pieturas punkts ir arī žūrijas priekšsēdētāja Maikla Šustera, viena no pasaules atzītākajiem vīna ekspertiem, meistarklases turpat "Nordea Čempionu parādē".
Starptautiska vīna ekspertu un someljēru žūrija konkursa "Latvijas Gada vīns 2016" vīnus aizklātā degustācijā vērtēja augusta beigās, piešķirot 7 "Zelta", 77 "Sudraba", 244 "Bronzas" un 144 "Vērts nobaudīt" medaļas.
Vakariņas, meistarklases un festivāla īpašie notikumiFestivāla Riga Wine Champagne rudens sesijā visas nedēļas garumā notiks virkne vīnmīļiem un profesionāļiem domātu pasākumu. Festivāla rudens sesija sāksies 23.novembrī ar Pjemontas vīnu degustāciju profesionāļiem .Turpināsies ar īpaši pieprasītu un ekskluzīvu notikumu "Vakariņām ar Dom Pérignon Vincentā", kurās būs iespējams baudīt Dom Pérignon šampaniešus no pieciem ražas gadiem un divām paaudzēm kopā ar īpaši piemeklētiem Mārtiņa Rītiņa radītiem ēdieniem.
Festivāla rudens sesijā sagaidāmi arī daži jauni un unikāli notikumi. 25.novembrī festivāls aicina uz vakariņām "Champagne + Chefs by Electrolux", kurās Raimonds Tomsons, septītais labākais pasaules vīnzinis no "Vincenta", šajās vakariņās pierādīs, ka šampanietī aiz glamūra un burbuļiem slēpjas viens no pasaulē cēlākajiem vīniem ar nopietnu lomu gastronomijā. Ideālo šampanieša saderību ar ēdienu viņš kopā ar pieredzējušo Māri Jansonu (Bibliotēka No 1) un uzlecošo zvaigzni Artūru Taškānu (Rocket Bean Roastery) demonstrēs, četru kārtu vakariņām pieskaņojot astoņus Šampaņas izcilniekus.
Festivāla nedēļas noslēgumā 27.novembrī visi vīnmīļi tiek aicināti uz jaunās dokumentālās filmas "Burgundy: People with a Passion for Wine" Eiropas pirmizrādi un vienīgo seansu Latvijā, sadarbībā ar vīna importētāju Noble Wine un Francijas Institūtu Latvijā.
Svētdien 27.novembrī festivāla jaunums "La Paulée de Riga jeb Burgundijas dzīres Rīgā" - vairāku kārtu pusdienās tiks imitētas leģendārās Meursault ciematā notiekošās ražas noslēguma pusdienas, prezentējot vairākus izcilus burgundiešus un kulminācijā viesus aicinot dalīties ar saviem līdznestajiem burgundiešiem.
Savukārt festivāla rudens sezonu nedēļu pēc Burgundijas dzīrēm 2.decembrī noslēgs "De Venoge šampanieša vakariņas".
Informācijai:
Web: www.rigawinechampagne.lv
Twitter: https://twitter.com/RigaWineChamp vai @RigaWineChamp
Facebook: https://www.facebook.com/RigaWineChampagne
E-pasts: RigaWineChampagne@necom.lv
Inese Ķīkule: inese.kikule@necom.lv vai 29666110
Aigars Nords: aigars.nords@necom.lv vai 26540970