Mans pēdējais atklājums ir
Leon Beyer Cremant Alsace Brut. Ar šo dzērienu sastapos pēdējā Latvijas vīna zinību spēlē,
Wine Time, kārtā kurā labākie Latvijas vinziņi alkajā degustācijā centās uzminēt dzirkstošos vīnus. Lai arī mana komanda aklajā degustācijā ieguva pirmo vietu, tomēr nespējām uzminēt šo dzērienu. Mums tas asociējās ar šamapanieti. Šajā dzērienā bija gan eleganti, smalki burbulīši, gan viegls ziedu raksturs, gan arī rupjmaizes garoziņa. Garša sausa, citrusiem bagāta. Pēcgarša ilgstošas un nedaudz apaļīga, kas varētu liecināt par ilgstošu izturēšanu. Pārsteidzoši, bet šajā dzērienā nav nevienas no klasiskām šampanieša vīnogām, tikai pašai Elzasai raksturīgās
Pinot Blanc un
Auxerrois. Malači, tā turpināt!
Ak jā arī pašā Francijā šampanieti pārdod daudz mazāk nekā citus dzirkstošos vīnus.