Itāļu vīni no Piccini nebeidz pārsteigt. Nesen arī pats jaunākais Memoro eksperimentālā zīmola vīns – „Vintage Edition 2010”. Iepriekšējais Memoro sarkanvīns, kas bija veidots apvienojot vairākos Itālijas reģionos augušās vīnogas un šiem reģionam raksturīgākās vīna darīšanas tradīcijas pārsteidza daudzus vīna mīļotājus.
Jaunajā vīnā atkal ievērots līdzīgs princips – četras vīnogu šķirnes no četriem dažādiem Itālijas reģioniem. Sangiovese no Toskānas, aglianico no Itālijas Basilicata reģiona Itālijas dienvidos, cabernet sauvignon no Veneto un visbeidzot nero d’ avola vīnogas no Sicīlijas. Līdztekus tam visam dažādu reģionu vīni ilgus gadus izturētu lielāku un mazāku izmēru un dažādas apdedzināšanas pakāpes un dažādu ozolkoku mucās. Varētu teikt, ka vīndaris ir pamatīgi paspēlējies ar tām, lai dabūtu nepieciešamo garšu.
Zinot šo informāciju nav brīnums, ka aromātā jūtama melnzeme, dedzināts ozolkoks, pārgatavi tumšie ķirši un nedaudz melnie pipari, kā arī maigas vijolītes pašās beigās. Garšā biezs spēcīgs, pilnmiesīgs un nedaudz smagnējs vīns ar nedaudz saldeniem ķiršiem un pikantiem pipariem, tomēr nobeigumā ir jūtams pietiekami arī skābums. Manā skatījumā kaut kas pa vidu starp vecmodīgu Amarone un Brunello. Vīns pilnīgi prasās pēc kāda laba medījuma vai liellopu gaļas gabala.