Es nekad sevi neesmu pieskaitījis pie konservatīvajiem vīna mīlētājiem. Man nav nekādu aizspriedumu ne pret skrūvējamiem korķiem, ne pret sulfītiem. Galvenais, lai vīns būtu interesants. Iespējams, tāpēc man vienmēr gribas nogaršot kaut ko jaunu, atrast kaut ko tādu, kas nelīdzinās nekam citam. Mūsdienu globalizācija un tehnoloģijas sniedz lielisku iespēju radīt dažādas savdabīgas garšas kombinācijas.
Manuprāt, visnaskākie eksperimentētāji ir Austrālijas vīndari. Iespējams, tāpēc šīs valsts vīni pie mums bauda tik lielu popularitāti. Savulaik kādam Austrālijas vīndarim jautāju, kāpēc šie vīni bauda tik lielu popularitāti visā pasaulē? Uz to viņš man atbildēja, ka viņi nebaidās mainīties. Viņi nav tik snobiski kā daudzi Eiropas vīndari un labprāt iet pie patērētājiem un uzklausa to vēlmes. Patērētāju gaume mainās un tai līdzi jāmainās arī vīnam. Iespējams, tāpēc austrālieši nesamierinās ar tikai ar savu slaveno Shiraz. Mode mainās. Ja nu kāds gribēs pavisam kaut ko citu? Tieši tāpēc pēdējā laikā šeit arvien vairāk tiek ražoti vīni no citām vīnogu šķirnēm. Viens šāds „brīnumvīns" ir Brown Brothers Sangiovese 2006. It kā tipiska itāļu vīnogu šķirne sangiovese, no kuras tiek darināts Chianti, bet .... Austrālija dara savu. Sulīga, maiga meža ogu, nevis ķiršu smarža. Sākumā liekas, ka te nav nekas no Itālijas. Tomēr nedaudz vēlāk garšā jau parādās Sangiovese raksturīgie ķirši un nelieli pipari. Tajā tomēr ir kaut kas no Chianti īpašībām. Tomēr Austrāliešu variantā tas ir maigāks un nedaudz saldenāks Tiesa ar labu Chianti to salīdzināt nevar. Tā stils vēl nav tik perfekti izkopts kā itāļiem, tomēr daudziem patērētājiem tas liksies labāk saprotams un arī cenas ziņā lētāks.
Cena Latvijā ap 8 Ls