Karstā dienā man tas ir par daudz, tāpēc es izvēlos kaut ko mazāk grādīgu. Nesen manās rokās nonāca vīns, kuram šis alkohola īpatsvars sasniedza tikai 4%.
Kāds teiks, ka tas jau nemaz nav vīns un viņam zināmā mērā būs taisnība. Oficiāli pēc ES klasifikācijas šis dzēriens būtu uzskatāms kā līdz galam nenorūgusi vīnogu sula. Tomēr, manas garšas izjūtas liecina, ka
Nebbie D'Autunno Malvasia Dulce ir vīns.
Reģions Emilia Romagna, no kura nāk šis vīns, ir slavens ar viegli dzirkstošiem vīniem, zema alkohola satura vīniem. Pudeles forma liecina, ka arī šim varētu būt kaut kāds sakars ar burbuļiem. Jā ir, nelieli. Karstumā man vienmēr patīk iedzert kaut ko nedaudz dzirkstošu. Aromātā jaušama nedaudz saldena medus smarža. Tas ir labi, ka nedaudz, jo šajā gadalaikā pārāk salds vīns var likties par smagu. Garšā parādās nedaudz skābeni mandarīni, aprikozes. Taču visvairāk mani priecē, ka vīns ir izdevies pārsteidzoši maigs, zīdains un visādā ziņā lieliski sabalansēts un absolūti neatgādina raupjos Lambrusco sarkanvīnus. Šāds vīns ir tieši tas, kas šobrīd vajadzīgs. Gadā tiek saražots tikai 6000 pudeļu šīs
Malvasia Dulce. Par cenu gan neko nevaru pateikt. Tā varētu būt kaut kur 10 -20 Ls robežās. Arī neraugoties uz zemo alkohola saturu nav no lētākajām, tāpēc tīri loģiski, ka to neredzēsiet lielveikalos.
Pēc manā rīcībā esošās informācijas tas atrodams tikai divās vietās Rīgā viesnīcu Bergs un Tallink Hotel restorānos. Nelielam apjomam, ir arī prozaisks iemels. Šīs ražas vīns ir jādzer šovasar, kamēr tas vēl ir jauns un svaigs. Nākamajā vasarā mūs gaidīs jau 2011. gada rudens ražas vīns.