vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Festivāls Riga Wine & Champagne


Rīgā norisināsies Baltijas valstīs pirmais vīna, šampanieša un gardēdības festivāls Riga Wine & Champagne
Baltijas valstīs pirmais vīna, šampanieša un gardēdības festivāls Riga Wine & Champagne norisināsies šī gada 9.-10.martā.



Festivāls būs unikāli vīnmīļu un gardēžu svētki ar plašāko vīnu un šampaniešu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu. Festivāla meistarklasēs, degustācijās un vakariņās varēs iemalkot un nobaudīt vairāk nekā simts labāko šampaniešu un dzirkstošo vīnu vienuviet, izglītoties pasaules un vietējo vīnu ekspertu vadībā, bet vakariņās testēt vīnziņu mākslu „saprecināt” ēdienu ar vīnu.

Rīgā norisināsies Baltijas valstīs pirmais vīna, šampanieša un gardēdības festivāls Riga Wine & Champagne
Baltijas valstīs pirmais vīna, šampanieša un gardēdības festivāls Riga Wine & Champagne norisināsies šī gada 9.-10.martā. Festivāls būs unikāli vīnmīļu un gardēžu svētki ar plašāko vīnu un šampaniešu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu. Festivāla meistarklasēs, degustācijās un vakariņās varēs iemalkot un nobaudīt vairāk nekā simts labāko šampaniešu un dzirkstošo vīnu vienuviet, izglītoties pasaules un vietējo vīnu ekspertu vadībā, bet vakariņās testēt vīnziņu mākslu „saprecināt” ēdienu ar vīnu.

„Lielā Burbuļu parāde”
Festivālu 9.martā atklās „Lielā Burbuļu parāde”, lielākā dzirkstošo vīnu „parāde” – degustācija, kādu Rīga jebkad redzējusi. „Lielās Burbuļu parādes” apmeklētājiem degustēšanai, malkošanai un baudīšanai būs pieejami vairāk nekā 80 šampanieši (Champagne) ar vērtību no 19 līdz 130 latiem pudelē, kā arī 60 augstākās kvalitātes dzirkstošie vīni (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco u.c.).
„Burbuļu parāde” tiks organizēta pēc Eiropā tik ierastā t.s. walk-around degustāciju principa – viesiem būs iespēja apstaigāt visus „parādes” dalībniekus – vīna importētājus un ražotājus, nodegustēt un malkot pilnīgu visus „parādes” šampaniešus, uzdot jautājumus, uzklausīt Latvijas labāko vīnziņu padomus, uzzināt daudz jauna par šampaniešu un dzirkstošo vīnu pasauli, kā arī nogaršot Māra Jansona, BIBLIOTĒKA N°1 restorāna šefpavāra, speciāli „Burbuļu parādei” gatavotos gardēžu hot-dogus un hamburgerus.

Meistarklases
10.martā festivāls turpināsies ar „Vintage & Prestige” un „Vīnu pasaules šedevriem” – prestižo šampaniešu un pasaules cēlo vīnu meistarklasēm un degustācijām Tima Vaildmena (Tim Wildman MW), viena no vadošajiem Eiropas vīnu ekspertiem un pasaules prestižākā vīnzinību titula Master of Wine īpašniekiem, vadībā.
Festivāla noslēgumā 10.marta vakarā vīna un gardēdības cienītājiem būs unikāla iespēja piedalīties „Eat. Drink. Vote” meistarklasē, kurā būs iespējams nobaudīt BIBLIOTĒKA N°1 restorāna šefpavāra Māra Jansona gatavotās četru ēdienu vakariņas kombinācijā ar triju labāko Latvijas vīnziņu – Raimonda Tomsona (Vincents), Jāņa Kaļķa (Hotel Jūrmala SPA) un Jāņa Gaiļa (BIBLIOTĒKA N°1) – prasmi pieskaņot vakariņām izcilus vīnus no visas pasaules.

Festivāla norises vieta: restorāns „BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns” (Tērbatas iela 2, Rīga).
Gan „Lielās Burbuļu parādes”, gan meistarklašu dalībniekiem, atbilstoši Eiropas vīna festivālu etiķetei, būs pieejami t.s. spļaujam-trauki.

Festivāla idejas autors Aigars Nords: „Mūsu, kā Riga Wine & Champagne organizatoru mērķis, ir izveidot lielāko un augstvērtīgāko vīna, šampanieša un gardēdības festivālu Baltijas valstīs visiem vīna baudītājiem un gardēžiem par prieku. Plānojam, ka Riga Wine & Champagne festivāls kļūs par Baltijas reģiona tradīciju, stimulējot vīna un šampanieša kultūras attīstību, kā arī vēl vairāk nostiprinot Rīgas kā Baltijas gardēdības galvaspilsētas statusu.”
Ieejas kartes

„Lielās Burbuļu parādes” ieejas kartes Ls25 vērtībā, kā arī meistarklašu un vakariņu ieejas kartes Ls59 - Ls79 vērtībā iespējams iegādāties www.rigawinechampagne.lv, www.bilesuserviss.lv un Biļešu servisa kasēs.
Uzņēmumiem un organizācijām, piesakoties grupās, iespējams maksāt ar rēķinu.

Sīkāku informāciju par festivāla programmu, vīniem un šampaniešiem iespējams atrast mājaslapā www.rigawinechampagne.lv.

Par Timu Vaildmenu (Tim Wildman MW):
Tims Vaildmens ir viens no Eiropas vadošajiem vīna ekspertiem, prestižā Master of Wine titula īpašnieks. 2008.gadā saņēmis leģendārā Roberta Mondavi piemiņas balvu par visu laiku labāko teorētisko eksāmenu rezultātu Master of Wine eksāmenos. Kopš 2007.gada darbojas pasaules vadošā vīnu žurnāla Decanter konkursa World Wine Awards, Melbourn Royal Wine Show, kā arī citu nozīmīgu vīna konkursu žūrijās. Regulāri publicējas tādos starptautiskos vīna nozares izdevumos Harpers Wine Magazine un Australia Wine Business Magazine.
Savas gaitas vīna nozarē Tims uzsācis jau vairāk nekā 20 gadus atpakaļ, pēc universitātes strādājot par pārdevēju kādā Bristoles vīnu veikaliņā. Vēlāk ar panākumiem darbojies Oddbins un Les Caves de Pyrene, vienā no vadošajiem vīnu izplatītājiem Londonā, kur vadījis pārdošanas departamentu. Kopš 2009.gada Tims izveidojis James Busby Travel un Winetec, uzņēmumus, kas specializējušies vīna izglītības, konsultāciju un profesionālu vīna ceļojumu organizēšanas jomās.

Par Riga Wine & Champagne festivālu:
Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, fine wine un gardēdības festivāls Latvijā. Festivāla mērķis ir kļūt par Baltijas reģiona tradīciju, stimulējot vīna un šampanieša kultūras attīstību, kā arī vēl vairāk nostiprinot Rīgas kā Baltijas gardēdības galvaspilsētas statusu.

Festivāla organizatore ir aģentūra NECom, kas ir viena no vadošajām pasākumu mārketinga un sponsorēšanas aģentūrām Latvijā. Festivāla idejas autors un NECom vadītājs ir Aigars Nords – ieguvis WSET augstāko diplomu vīnzinībās, uzņemts Master of Wine institūta studentu rindās, apbraukājis pasaules vīna reģionus, piedalījies vīna konferencēs, meistarklasēs, ražas vākšanās un pat vīna maratonā. Regulāri par vīnu raksta Latvijas medijos.
Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Vislielākais paldies BIBLIOTĒKA N°1 Restorānam, Latvijas Vīnziņu asociācijai, īpaši Raimondam Tomsonam, kā arī vīna un šampaniešu importētājiem – Altia Latvia, Dunkers, Dylan Decanter, Ervins & Filles, Eugesta, Interbaltija, Latalko, Liviko, Magers - 1, Mediato Latvia, Prike Latvija, Pernod Ricard, Rovetta, Skorpions & Sky, SPI Distribution, Tinto, Wine International Latvia, Wine Concept, Via Vino un Vīna Studija!

Inese Ķīkule, Projektu direktore, NECom

Inese Ķīkule: inese.kikule@necom.lv vai 29666110

Komentāri (0)  |  2013-02-20 20:40    
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ