vinzinis.lv

 

Sauvignon blanc un gaļa


Mēs visi dzīvojam mītu, ieradumu un aizspriedumu pasaulē. Iespējams lielākā dala cilvēku ir pārāk bailīgi, lai riskētu  un arī kļūdītos, tāpēc izvēlas kaut ko ļoti konservatīvu ko sabiedrība ir akceptējusi, nevis to, kas pašam patīk.

 Lielisks piemērs ir teiciens par to, ka baltvīns vislabāk sader ar zivi, bet sarkanvīns ar gaļu. Cilvēki šo faktu ir pieņēmuši un nekritiski seko šim ieteikumam. Visbiežāk tā arī būs, taču nevajag baidīties arī no citām garšas kombinācijām.  Maijā, viesojoties kādā Austri jas vīna darītavā mani pārsteidza ka  ļoti sausais vīns no sauvignon blanc vīnogām, kurā garšā var viegli atpazīt zaļās ērkšķogas un  parasti iesaka lietot kopā ar baltajām zivīm, austerēm, mīdijām vai cita veida jūras veltēm, lieliski sader ar žāvētu cūkas šķiņķi!


Iespējams pie vainas bija tas, ka šis bija Austrijas sauvignon blanc, bet šīs zemes virtuvē cūkgaļa ir ļoti populāra, lai nu kā es guvu lielisku mācību un jaunu pieredzi ēdienu un dzērienu saderībā.  Vēlāk, jau būdams Latvijā, sāku meklēt kaut ko līdzīgu. Neraugoties uz to, ka veikalos ir pietiekami daudz sauvignon blanc vīnogu vīnu, no Austrijas nākušo atradu tikai vienā vietā – Jūrmalā. Necilā vīna veikalā uz Jomas ielas bija Tschermonegg  Sauvignon Blanc Oberglanzberg 2008. Garšā eksotiskie augļi, zaļas ērkšķogas minerāli, un nedaudz sarkanie pipari. Pieļauju, ka tieši šī sarkano piparu garša ir atbildīga par saderību ar gaļu.

Komentāri (1)  |  2015-11-11 01:45    
Baiba* - 2015-11-11 01:59
Ļoti interesanti, ir vērts pamēģināt! Iespējams, citu valstu Sauvignon blanc arī derēs?


- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ