vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Divi jauni itāļu Memoro


Pirms kāda laika jau rakstīju par kādu interesantu pieeju laba  komerciāla vīna radīšanā. Runa  ir par Piccini Memoro Vino Rosso Italia. Tā sastāvā ir 12 mēnešus ozolkokā izturētas montepulciano vīnogas, kas augušas  Itālijas vidienē – Abruzzo reģionā, saulainajā Sicīlijā augušas nero d’ avola vīnogas, ziemeļos – Veneto reģionā augušās merlot vīnogas, bet Itālijas pussalas zābaka papēdī –  Puglia reģionā audzētās primitivo vīnogas pirms spiešanas vēl tikušas žāvētas. Dažādu gadu vīni, dažādas darīšanas metodes.  Redzot šī sarkanvīna milzīgos panākumus un patērētāju atsauksmes,  tagad ir radīti vēl divi šīs sērijas vīni.

 




Memoro Vino Bianco Italia
. Tās sastāvā arī ir četras dažādas vīnogas no četriem dažādiem reģioniem. chardonnay no Trentino reģiona pašos Itālijas ziemeļos, viognier no Sicīlijas, vermentino no Maremma reģiona Toskānā un nedaudz pecorino vīnogas no Adrijas jūras krastos esošā Marke reģiona. Un atkal tas garšoja kā tipisks Itālijas baltvīns. Ļoti harmonisks. Aromātā nedaudz gatavi bumbieri, medus. Garša trekna, kaltēti ziedi ar greipfrūtiem un meloni.
















Un visbeidzot, potenciālais šīs vasaras hits rozā  Memoro Vino Tosatao Italia. Un atkal četras vīnogas no četriem reģioniem. negroamaro vīnoga no Puglia,  montepulciano no Abruzzo. Un protams šajā vīnā neiztiek bez karstās Sicīlijas nero d’avola un Itālijas ziemeļu reģionā Veneto populārās merlot vīnogas. Kamēr vīns ir  auksts tajā jūtamas skābas jāņogas un brūklenes, nedaudz uzsilstot parādās zemenes un ķirši, savukārt vēl pastāvot tajā parādās  aveņu un saldenu ledeņu notis.  Apvienojot vienā vīnā visas šīs vīnogu šķirnes vīndarim izdevies panākt unikālu garšas kombināciju, kas šo vīnu padara universālu lietošanā. Ja vīns būs ļoti atdzesēts tas derēs ar salātiem, vieglām zivīm. Ja vīns būs nedaudz atdzesēts, tas derēs arī ar lasi vai gaļas ēdieniem.
 Iespējams te jaušama Itālijas dienvidu reģionu (Puglia un Sicīlija) ietekme. Šeit augušās vīnogas vīnam piešķir labāku garšas struktūru un apaļumu, kuru dēļ tas sader arī ar gaļu.






Itāļi mīl eksperimentēt ar dažādām vīnogām un garšām, tomēr dzerot Memoro vīnus ne brīdi nepamet sajūta, ka tie visi ir nākuši no Itālijas. Ir jābūt lielam meistaram, lai kaut tādu paveiktu un reģionus ar tik dažādām vīna darīšanas tradīcijām apvienotu vienā dzērienā, ne mirkli nezaudējot kopējo pavedienu. Piccini tas ir izdevies.
Manā redzes lokā ir parādījusies netieša informācija, ka arī citi Itālijas vīndari sākuši izmantot šo savdabīgu tehnoloģiju salīdzinoši augstāka līmeņa vīnu ražošanā. Iespējams, ka pateicoties šai veiksmīgajai Memoro vīnos demonstrētajai pieejai nākotnē varētu parādīties pavisam jauna itāļu vīnu klasifikācija Vino d’Italia jeb viss labākais no Itālijas vienā vīnā, kuras viens no radītājiem būs Piccini.
Komentāri (1)  |  2013-04-11 00:03    
Leo* - 2013-04-11 01:49
Godīgs lētā gala vīns, kas noteikti garšos iesācējiem.


- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ