vinzinis.lv

 

Konkursa Concours Mondial de Bruxelles 2010 rezultāti



Uz goda pjedestāla Francija kopā ar Spāniju un Itāliju, savukārt liela daļa labāko pasaules vīnu runā spāņu valodā.

Itālijas pilsētā Palermo noslēdzies starptautiskais vīnu un stipro dzērienu  konkurss

...
Komentāri (0)  |  2010-05-10 22:05         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Labam vīnam var uzdurties jebkur


Pirms diviem gadiem Latvijā viesojās Ceretto vīna darītavas pārstāvis un es varēju  nogaršot vairākus šī ražotāja vīnus. Man viņi visi likās tik fantastiski, tik pamatīgi nostrādāti,  ka šis vārds aizķērās manās smadzeņu krokās. Tikai ar to es varu izskaidrot, ka veikala plauktā ieraugot

...
Komentāri (0)  |  2010-05-03 23:54         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Ar labu vīnu ir par maz


Pasaulē ir ļoti daudz lielisku vīnu, tomēr ne visi no tiem paliek atmiņā. Nepietiek ar to, ka dzēriens ir labs. Pie šāda secinājuma esmu nonācis, vērtējot vīnus.  Ir dzerts daudz  lielisku, labi nostrādātu un tehniski nevainojamu vīnu, tomēr es to nosaukumus neatceros.  Tajā pat laikā man atmiņā ir saglabājušies  daudzi ne tik perfekti vīni.  Brīdī, kad vīns tiek baudīts, smadzenēs ir jāatskan kaut kādam klikšķim, kas visus šos vīnus palīdz saglabāt atmiņā. 

...
Komentāri (0)  |  2010-04-28 22:27         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Vīnziņu sacensības


Gadskārtējais, pēc skaita 5., Latvijas vīna viesmīļu konkurss notiks 13. un 14.maijā jaunatvērtajā viesnīcā

...
Komentāri (0)  |  2010-04-24 01:34         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


LIVIKO speciāli Latvijas tirgum sāk ražot premium klases degvīnu


Viens no Baltijas lielākajiem alkoholisko dzērienu ražotājiem, eksportētājiem un izplatītājiem LIVIKO,   nācis klajā ar jaunu  nacionālo degvīnu „Namejs", jo uzskata, ka nacionālai degvīna nišai ir potenciāls attīstīties. Degvīna nacionālo raksturu pasvīto tā noformējums - unikāla, ar tautisku ornamentu veidota dzēriena pudele un Nameja gredzena kā vīrišķibas un latviešu vienotības simbola izmantošana produkta dizainā. 

...
Komentāri (0)  |  2010-04-22 17:45         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Valdība slepeni runās par šampanieti


20.aprīlī, valdības sēdes slēgtajā daļā tiks skatīts Zemkopības ministrijas iesniegtais informatīvais ziņojums par apzīmējuma "šampanietis" lietošanu Latvijā, liecina Ministru kabineta darba kārtība. Ziņojums varētu ļaut valdībai vienoties par Latvijas nostāju jautājumā par tirdzniecības zīmola "šampanietis" izmantošanu.

...
Komentāri (0)  |  2010-04-20 17:42         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Labākais pasaules vīnzinis tagad mīt Anglijā


Aizvadītajā nedēļā Čīlē noslēdzās pasaules vīnziņu čempionāts, kurā par uzvarētāju kļuva Žerards Basets (Gerard Basset), kas strādā „Hotel Terra Vina Hampshire", Anglijā.

...
Komentāri (0)  |  2010-04-19 23:37         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Gustave Lorentz (Alsace) vīnu piezīmes






Francijas ziemeļos pie pašas Vācijas robežas atrodas ļoti specifisks vīna reģions - Elzasa. Šeit saražotais vīnu daudzums veido ļoti nelielu tikai - 1.5 % no visiem Francijas vīniem.  Pārsteidzoši, taču  Latvijas tirgū ir pārstāvēti  neproporcionāli  daudz šī reģiona ražotāju. Iespējams, latviešiem ļoti patīk šie vīni. Šonedēļ  bija iespēja pagaršot samērā plašu pie mums sastopamā ražotāja -

...
Komentāri (0)  |  2010-04-09 01:30         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Klasisks Chardonnay moldāvu izpildījumā


Vēl dažiem gadiem es nevarēju iedomāties, ka es kaut ko labu domāšu par Moldāvijas vīniem. Vienīgais ar ko tiem man asociējās bija - zemas kvalitātes saldināta pārrūgusi vīnogu sula. Tomēr nekas nestāv uz vietas, viss mainās.
Dīki klīstot pa lielveikala vīna nodaļu manu uzmanību piesaistīja

...
Komentāri (1)  |  2010-03-27 01:47         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Desertvīns no Gruzijas


Daudzi uzskata, ka jādzer tikai sausie vīni. Saldie nav modē, tāpēc maksāt dārgu naudu par cukurainu vīnu ir neprāts. Te es gribētu iebilst, ka tie, kas to apgalvo nav nogaršojuši labu šāda vīna paraugu. Kārtīgam deserta vīnam nav nekāda sakara ar pie mums sastopamiem saldiem mājas vīniem. To ražošanas tehnoloģijās ir diezgan būtiskas atšķirības. Ja mājas vīnam rūgšanas procesā pievieno cukuru, tad klasiskam deserta vīnam to nekad nedara. Viss vīnā esošais cukurs ir veidojies ogās. Tieši šī atšķirība, manuprāt, arī piedod deserta vīnam garšas bagātību. Mana pieredze rāda, ka cilvēki, kas nekad nav mēģinājuši deserta vīnus vienmēr ir bijuši patīkami pārsteigti, kad kaut ko tādu ir pagaršojuši. Lai saprastu deserta vīnu, tas noteikti ir jāpagaršo, taču lai pirmā tikšanās nebūtu pēdējā varbūt ir vērts sākt ar kādu labu paraugu.
...
Komentāri (0)  |  2010-03-20 00:02         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.