vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Hans Gsellmann Welschriesling Eiswein 2009


 Es vienkārši esmu ledus vīnu fans.  Neviens cits vīns reizē nav salds un ar tik  labu skābes saturu. Es nevienā citā dzērienā neesmu sastapis tik lielisku šo komponentu līdzsvaru un tik niansētu sabalansētību! Tāpēc sekoju līdzi visiem notikumiem par un ap šiem vīniem. Laika gaitā man jau ir izveidojušies savi mīļākie ledus vīnu reģioni. Tuvu mana topa augšgalam atrodas vīni no

...
Komentāri (2)  |  2012-02-16 21:15         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Par Jameson Empire Awards īsfilmu konkursa „Done in 60 seconds” Latvijas posma uzvarētāju kļuvis Jānis Ābele ar filmu Fantastic Mr.Fox


Ceturtdien Jameson Lounge bārā norisinājās starptautiskā īsfilmu konkursa Jameson Empire Awards „Done in 60 seconds" Latvijas fināls, kur 19 darbu konkurencē žūrija par labāko atzina skaņu režisora un patiesa kino industrijas entuziasta Jāņa Ābeles veidoto īsfilmu Fantastic Mr.Fox.

Jau marta beigās Latvijas posma uzvarētājs dosies uz

...
Komentāri (0)  |  2012-02-15 01:30         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Vissaldākais vīns vissaldākajai dienai


 Sv. Valentīna dienā es ieteiktu dzert kaut ko īpašu, kaut ko tādu kas var sagādāt patīkamas emocijas. Ideālā variantā vajadzētu būt priekšstatam par iecienītāko vīna stilu ko otra pusīte dzer. Tomēr ja šis ir pārāk plašs jēdziens, tad vismaz es izvēlētos deserta vīnu. 90% gadījumu nekļūdīsities. Īsta mīlestība nekad nevar būt skāba vai sausa. Tā vienmēr būs salda.

...
Komentāri (0)  |  2012-02-13 20:54         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Pernod Ricard Latvia kļuvis par Santa Helena vīnu oficiālo izplatītāju Latvijā


Par Čīlē ražoto vīnu Santa Helena oficiālo izplatītāju Latvijā kļuvis premium klases alkoholisko dzērienu izplatītājs Pernod Ricard Latvia.
„Esam tiešām pagodināti kļūt par augstvērtīgo Santa Helena vīnu izplatītāju un saviem klientiem piedāvāt augstākās kvalitātes Čīles vīnus, kas ražoti vienā no desmit labākajām Čīles vīna darītavām un guvuši starptautiska mēroga atzinību," saka Armands Strēle, Pernod Ricard Latvia rīkotājdirektors.
...
Komentāri (0)  |  2012-02-05 01:34         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Mīti un patiesība par krievu vodku


Nesen iznāca aprunāties ar Krievijas degvīna vēstures pētnieku Borisu Rodionovu.  Izrādās, ka mūsdienu šņabim nav nekāda sakara ar to dzērienu, ko dzēra Pētera I vai Katrīnas Lielās laikā. Toreiz par vodku dēvēja pavisam citu dzērienu. Līdz pat 1895. gadam degvīnu  un viskiju ražoja pēc ļoti līdzīgas tehnoloģijas, tikai skoti savu destilātu izturēja koka mucās, bet Krievijā garšu uzlaboja ar dažādām zālītēm. Šādu ar zālītēm uzlabotu produktu tad arī dēvēja par

...
Komentāri (0)  |  2012-02-01 21:15         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Kā akcijās iepirkties pareizi


 Šobrīd Latviju ir pārņēmis kopīgās iepirkšanās bums. Kā gan nepirksi, ja šādā veidā tiek solīta vismaz 50 % atlaide no cenas! Redzot, cik daudz tur piedalās, brīžiem šķiet, ka normālā veidā neviens vairs nemaz neiepērkas. Starp daudzām precēm un pakalpojumiem iepirkšanās portālos parādās arī pa kādam alkoholiskā dzēriena piedāvājumam. Interesanti, ka tieši vīnam pieder pārdoto kuponu Latvijas rekords. Rudenī šādā veidā tika pārdoti 8 000 pudeļu kāda Dienvidfrancijas galda vīna, kuram bija 2007. ražas gads. Diemžēl lielākā daļa pircēju visticamāk būs stipri vīlušies. Reti kurš galda vīns spēj nodzīvot vairāk par vienu vai diviem, nemaz nerunājot par četriem gadiem, tāpēc pieļauju, ka pircēji saņems vecu, bezgaršīgu un bojātu vīnu, kurš odīs pēc pelējuma.

...
Komentāri (0)  |  2012-01-25 22:09         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Mūžīgā tēma - vīns un sulfīti


Nesen žurnāls "Māja" jautāja par sulfītiem vīnā. Ko es par to domāju un vai ir vīni bez tiem?
Lūk mana atbilde.

Visi veikalos nopērkamie vīni satur sulfītus, tai skaitā arī bioloģiskie. Sulfīti vīnā rodas no sēra dioksīda, ko izmanto vīna darīšanas procesā. Sēra dioksīda galvenā misija ir pasargāt vīnu pret dažādām nevēlamām ietekmēm - temperatūras svārstībām, spilgta apgaismojuma. Tāpat tas darbojas arī kā dezinfekcijas līdzeklis un pasargā vīnu no baktērijām. Protams, var vīnam nepievienot sēra dioksīdu, taču tad Latvijā mēs nedzersim labu vīnu, jo kamēr tas no vīndara pagraba nonāks līdz mums, tas jau būs sācis vai arī jau būs līdz galam sabojājies.

...
Komentāri (10)  |  2012-01-24 19:57         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


2011. gada raža


Latvijas Vīnziņu asociācijas mājas lapā (www.sommelier.lv) publicēta informācija par 2011. gada vīna ražošanas apjomiem.

Vīna ražošana pasaulē paliek gandrīz nemainīga (+0,4% salīdzinot ar 2010. gadu), tas ir gandrīz 270 milj. hektolitru. Eiropā jau piekto gadu pēc kārtas (no 2007) vērojamas zemas vīnogu ražās, kas 2011. gadā ir 158,2 milj. hektolitru – pieticīgs palielinājums par 1% pret iepriekšējo gadu.
...
Komentāri (0)  |  2012-01-11 19:19         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Appassimento metode Valpolicella Classico Superiore ražošanai


Viens no, manuprāt tipiski netipiskajiem Veneto reģiona vīniem ir Tedeschi "Capitel dei Nicalo" Appassimento  Valpolicella Classico Superiore 2008 DOC.

...
Komentāri (0)  |  2012-01-05 20:58         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


100 % corvina vīnogu šķirnes vīns


Viens no maniem mīļākajiem Itālijas vīnu reģioniem ir Veneto. Tajā top gan tautā iecienītais dzirkstošais Prosseco, ārpus Itālijas populārākais šīs zemes baltvīns Soave, gan majestātiskie Amarone un Reciotto. Šie visi minētie ir ļoti tradicionāli un lielu atzinību pelnījuši vīni, kuriem sevi vairs nav, jāpierāda. Visi tos pazīst un mīl, tomēr laiku pa laikam Latvijā parādās arī pa kādam ne tik tipiskam vīnam.

...
Komentāri (2)  |  2011-12-17 01:12         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.