vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Dzeršanai un nevis domāšanai


Ir brīži, kad gribās kaut ko vienkāršu, viegli uztveramu, kaut ko tādu par kura garšu nav jadomā.
 Tieši tāds ir sekt (dzirkstošo vīnu apzīmējums Vācijā) Henkel Rose ...
Komentāri (0)         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Alus šokolādē


 Aldaris turpina pārsteigt ar jauniem ekskuzīviem aliem. Rodas iespaids, ka uzņēmums ēksperimentē ar Latvijas patērētāju garšas kārpiņām, un cenšas pieradināt un reizē arī ieņemt tirgus nišu ar jaunām  līdz šim nebijušām alus garšām. No vienas puses mani priecē tas ka es visu laiku varu pamēģināt kaut ko jaunu, no otras puses man ir žēl, ka tirgū vairs nav daži, manuprāt izcili, šādos eksperimentos tapuši ...
Komentāri (0)  |  2015-12-03 00:52         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Jaunais 24 mēnešus izturētais Aldara superalus


 Īsi pirms valsts svētkiem veikalos parādījās jauns Aldara superalus “Aldaris Porteris Ekskluzīvais 24”.  Šis ir turpinājums pirms gada aizsāktajai ilgtoši izturēto portera alu sērijai. Kā jau saprotams no nosaukuma šis ir 24 mēnešus izturēts alus. To, ka runa ir par kaut ko ekskuzīvu var noprast jau pēc šī dzeriena iepakojuma. Gribētos uzslavēt izcili elegantās īpaši gravētās alus pudeles, kas pašas par sevi jau ir mākslas darbs. Arī cena šim dzērienam atbilstoša – 4.5 EUR par pudeli.
...
Komentāri (0)  |  2015-11-20 00:04         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Sauvignon blanc un gaļa


Mēs visi dzīvojam mītu, ieradumu un aizspriedumu pasaulē. Iespējams lielākā dala cilvēku ir pārāk bailīgi, lai riskētu  un arī kļūdītos, tāpēc izvēlas kaut ko ļoti konservatīvu ko sabiedrība ir akceptējusi, nevis to, kas pašam patīk.

 Lielisks piemērs ir teiciens par to, ka baltvīns vislabāk sader ar zivi, bet sarkanvīns ar gaļu. Cilvēki šo faktu ir pieņēmuši un nekritiski seko šim ieteikumam. Visbiežāk tā arī būs, taču nevajag baidīties arī no citām garšas kombinācijām.  Maijā, viesojoties kādā Austri jas vīna darītavā mani pārsteidza ka  ļoti sausais vīns no

...
Komentāri (1)  |  2015-11-11 01:45         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Konkursā "Latvijas Gada vīns 2015" noteikti labākie Latvijā pieejamie pasaules vīni


Lai noteiktu labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus un piešķirtu "Zelta", "Sudraba", "Bronzas" un "Vērts nogaršot" medaļas, jau otro reizi Latvijā starptautiska žūrija izvērtējusi vairāk nekā 430 dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus no visas pasaules. Uzvarētāji tika noteikti 65 kategorijās, piešķirot piecas zelta, 70 sudraba un 206 bronzas medaļas. Konkursa Top 100 visaugstāk novērtētos vīnus kopā ar profesionāļu stāstiem un lekcijām būs iespējams nobaudīt 28.novembrī festivāla ...
Komentāri (5)  |  2015-11-03 20:20         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Neprimitīvais primitivo


Lai veiksmīgi pārdotu dzērienu ir nepieciešams ne tikai labs produkts. Ārkārtīgi svarīgs ir dzēriena iepakojums un etiķete. Un te nu ir īstais vārds pieminēt kādas vīnogas nosaukumu, kas ilgus gadus mani atturēja no pirkšanas. Runa ir par  ļoti klasisku un populāru  Itālijas vīnogu šķirni – ...
Komentāri (0)  |  2015-11-02 23:18         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Labākie Latvijas augļu un ogu vīni vienkopus


Atļaušos pareklamēt.

3.novembrī, plkst.18.30, pirmo reizi Latvijā notiks labāko Latvijas augļu un ogu vīndaru plašākā vīna degustācija "Latvijas augļu un ogu vīnu skate 2015". Pasākumā būs iespēja tikties ar vīndariem un degustēt vairāk kā 80 augļu un ogu vīnu un sidru šķirnes.




Festivālu organizē Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrība.
...
Komentāri (0)  |  2015-10-29 22:50         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Latvijas labākais vinzinis 2015


24. un 25. septembrī Rīgā norisinājās 10. Latvijas Vīnziņu čempionāts EVIAN & BADOIT CUP 2015. Šogad uzvaras laurus sīvā cīņā plūca Raimonds Tomsons no restorāna "Vincents".
Konkursā piedalījās 8 Latvijas pārstāji – Ronalds Pētersons, Kaspars Reitups, Ruta Kalniņa, Madara Kalveite, Mārtiņš Kukojs, Raimonds Tomsons, Oskars Evaltovičs un Lotārs Ārends. Interesantākai cīņai bija uzaicināti arī dalībnieki no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas – Martynas Pravilonis, Georgi Leinemann un Igors Jeršovs.
...
Komentāri (1)  |  2015-10-14 01:31         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Ibizā atzīmēta Latvijā ražotā degvīna elit™ nedēļas nogale


21.09.2015. Eiropas ballīšu salā Ibizā aizvadīta karsta zīmola elit™ ballīte sadarbībā ar Hard Rock Hotel un Ushuaïa Ibiza Beach Hotel, kas pulcēja pasaules labākos bārmeņus, klubu īpašniekus un VIP personas.
 ...
Komentāri (0)  |  2015-09-25 02:16         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Jau rīt tiks noteikts Latvijas 2015.gada labākais vīnzinis


 Šis būs jau desmitais pēc kārtas Latvijas vīnziņu konkurss. Pa šo laiku ir augusi gan vīnziņu profesionalitāte, gan pilnveidojusies konkursa norises gaita. Katru gadu šis konkurss pulcē apmēram 10 – 15 vīnziņus, kuri ir gatavi cīnīties par titulu un balvām.
Konkursa fināla sākums ir paredzēts plkst. 16.00 un uz to tiek aicināti visi skatīties gribētāji un līdzjutēji.

Ņemot vērā, ka tieši šogad tiek izvēlēts dalībnieks, kurš pārstāvēs Latviju Pasaules čempionātā Argentīnā 2016.gada aprīlī, šoreiz sacensībās piedalīsies visi labākie Latvijas vīnziņi, kuru vidū ir arī Latvijas un Baltijas čempioni.
Pirmās sacensību dienas programma, kas ir slēgta skatītājiem, tiek veidota kopā ar Latvijā pazīstamo šefpavāru Māri Astiču un viņa vadīto Restorānu Servisa skolu. Tieši pēc pirmās dienas rezultātiem tiks noteikti četri veiksmīgākie dalībnieki, kuri jau nākamajā dienā cīnīsies par labākā vīnziņa titulu. Pirmās dienas sacensības norisināsies Restorānu Servisa skolas telpās, kas pašlaik ir arī jaunā Latvijas Vīnziņu asociācijas mājvieta. Uzdevumi konkursantiem būs gan teorētiski, gan prakstiski un, galvenais, veidoti tā, lai katrs dalībnieks varētu pierādīt savas zināšanas plašajā vīna pasaulē. Šīs priekšsacīkstes notiks bez skatītāju klātbūtnes.
...
Komentāri (1)  |  2015-09-24 16:22         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.