vinzinis.lv

 vinzinis.lv

 

Labākie Baltijas vīnziņi sacentīsies par čempiona kausu


Šodien un rīt Tallinā notiks jau piektais Baltijas vīnziņu - sommeljeru čempionāts "Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix 2010", kurā deviņi labākie Baltijas valstu vīnziņi  sacentīsies par šī gada labākā dzērienu eksperta titulu. Jau tradicionāli šī pasākuma organizators un ierosinātājs viens no lielākajiem Baltijas alkohola ražotājiem un izplatītājiem Igaunijas AS "Liviko" sadarbībā ar Baltijas valstu Vīnziņu asociācijām. 

Vana Tallinn Grand Prix savu vēsturi sāka pirms četriem gadiem, iedvesmojoties ar domu stiprināt sommeljeru profesijas prestižu, jo sommeljers ir ne tikai vīnzinis, bet arī profesionāls citu dzērienu eksperts kopumā. Gadu gaitā šis Baltijas līmeņa pasākums ir kļuvis par svētkiem šīs retās profesijas pārstāvjiem, un mums prieks, turpināt šo tradīciju, ko iesākām pirms pieciem gadiem kopā ar Igaunijas Vīnziņu asociāciju", informē AS LIVIKO valdes priekšsēdētājs Janeks Kalvi (Janek Kalvi).

Ilgus gadus šajā pasākumā dominēja Latvijas pārstāvji, tomēr iepriekšējā gadā viņus pirmo reizi apdzina Kristjans Pjaske no viesnīcas „Telegraf" Igaunijā.

Šogad Latviju konkursā pārstāvēs trīs Latvijas Vīnziņu konkursa finālisti, kas tika noskaidroti šī gada maijā: uzvarētājs Jānis Kaļķis no viesnīcas „Jūrmala Spa Hotel", godpilnās otrās vietas ieguvējs, neatkarīgais vīna eksperts Kaspars Vēzītis, un trešās vietas ieguvēja, daiļā dzimuma pārstāve,  Diana Kokoreviča no „Jūrmala Spa Hotel".

"Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix 2010" dalībnieki cīnīsies par šī gada „Vana Tallinn" kausu, labākā Baltijas vīnziņa titulu un 1000 eiro vērtu vīna tūri uz paša izvēlētu galamērķi. Otrās un trešās vietas ieguvēji balvā saņems vīnziņu grāmatas un augstvērtīgus vīnus.

Pirmajā konkursa dienā visi deviņi dalībnieki sacentīsies gan teorētiskajās zināšanās par dzērienu kultūru, gan arī „aklajās" dzērienu degustācijās. Finālā, kas notiks sestdien, četri labākie savas prasmes demonstrēs dekantēšanā un dzirkstošā vīna pasniegšanas mākslā, kā arī ēdienkartes veidošanā, iesakot dzērienus, atbildēs uz āķīgiem jautājumiem un atkārtoti sacentīsies aklajās degustācijās. Pasākumu vainagos krāšņs priekšnesums, kad finālā neiekļuvuši dalībieki mērosies dzirkstošā vīna pasniegšanas ātrumā un precizitātē.

Komentāri (0)  |  2010-10-22 20:57    
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ